חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 42403-10-13 איי.די.איי. חברה לביטוח בע"מ ואח' נ' מנורה חברה לביטוח בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
42403-10-13
29.12.2014
בפני השופט:
עדי סומך

- נגד -
תובעים:
1. איי.די.איי. חברה לביטוח בע"מ
2. דן ולדמן

נתבעים:
מנורה חברה לביטוח בע"מ
פסק דין
 

 

 

הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק בתיק זה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד-1984.

 

לאחר ששמעתי את עדי הצדדים במסגרת הדיון בפניי והתרשמתי מעדותם, עיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים שהוצגו בפניי במעמד הדיון, ובכלל זה תמונת נזקי הרכבים המעורבים ובשים לב להסכמת הצדדים על דרך הפשרה - מכוח סמכותי האמורה, אני מורה על קבלת התביעה העיקרית ודחיית התביעה שכנגד.

 

אני מקבל את גרסת נהג התובעים בדבר פגיעת רכב הנתבעים ברכבו מאחור. הדבר תואם את נתיבי התנועה המהירים בהם נסעו הרכבים ובהתאם לכך חוסר ההיגיון בנסיעת רכב התובעים לאחור בכביש מהיר זה לשם מעבר מנתיב לנתיב, תחת לפנות עם הרכב אשר ממילא ממשיך לנתיב הנסיעה אליו לטענת נהג הנתבעות, ביקש להשתלב.

 

זאת ועוד, לנתבעת נגרם נזק לא מבוטל מקדימה בסך של כ-18,500 ₪ בעוד שנזקי רכב התובעים מאחור נמוכים בהרבה. נהג הנתבעת העיד כי המרחק שבין רכב התובעים שמלפניו עובר לתאונה היה מטרים ספורים והרכבים נסעו בפקק תנועה [ עמ' 4 שורה 8-9 לפר' הדיון]. במצב דברים שכזה נהיר בעיניי כי אילו רכב התובעים היה נוסע לאחור (הגם חוסר הסבירות שבדבר) בהימצאות הרכב בפקק תנועה מרחק קצר מרכב הנתבעת, היינו צפויים לגלות נזקים נמוכים בהרבה על אלו שהתגלו ברכב הנתבעת מקדימה. עוצמת הנזקים ברכב הנתבעת מקדימה היא המלמדת גם על עוצמת הפגיעה שיכולה להיגרם עקב נסיעה מהירה קדימה ולא לאחור, כפי שראינו כי תנאי השטח לא אפשרו בפועל.

 

אשר על כן, אני מורה כי במסגרת התביעה העיקרית הנתבעת תשלם לתובעים את סך הנזק הכולל שנתבע על ידם בסך 5,626₪, בצירוף הצמדה למדד מיום 3.5.13, שכ"ט עו"ד ע"ס 1,250 ₪, אגרת בית משפט ששולמה בפתיחת התיק ושכר העד מטעם התובעים כפי שנפסק בדיון.

הסכומים האמורים ישולמו בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן, ישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.

 

התביעה שכנגד נדחית בזאת ללא צו להוצאות.

 

 

 

ניתן היום, ז' טבת תשע"ה, 29 דצמבר 2014, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>