חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 40941-05-14 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' טורג'מן ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
40941-05-14
13.7.2015
בפני השופט:
נצר סמארה

- נגד -
תובעת:
כלל חברה לביטוח בע"מ
עו"ד זיו ביגלמן
נתבעים:
1. דוד טורג'מן
2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ

עו"ד קורן שלום
פסק דין
 

 

 

 

1.לפניי תביעה כספית בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש שנגרמו למכונה לשטיפת רכבים אותה ביטחה התובעת (להלן: "מכונת השטיפה"), על ידי כלי רכב, מ"ר 19-669-66 (להלן: "הרכב") ביום 20.12.2012 לבין (ולהלן: "האירוע").

 

2.המחלוקת היא הן לעניין עצם מעורבותו של הרכב באירוע, לאור טענת הנתבעים לפיה רכבם כלל לא נכנס במועד האירוע למכונת השטיפה אלא שמיד לאחר הפעלת המכונה נשמע רעש פיצוץ והתנתקה שרשרת המכונה, כך שהנזק הנטען שאירע למכונת השטיפה, אם בכלל לא נגרם בעטיו של הרכב, והן לעניין היקף הנזק הנטען.

 

3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה נשמעו ראיות הצדדים, והעידו העובד בתחנת הדלק בה ממוקמת מכונת השטיפה אשר הפעיל את מכונת השטיפה ונהג רכב הנתבעים.

 

4.בתום הדיון בתביעה, ולאחר שמיעת טענות הצדדים והעדויות, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, לאחר שהובהר לצדדים כי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו, וכי בית המשפט יכול לקבל את התביעה במלואה, לדחותה או לקבלה חלקית.

 

 

5.על סמך מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, לאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.

 

הגם שהצדדים הסכימו למתן פסק דין על דרך הפשרה ללא נימוקים, מצאתי ליתן הנמקה קצרה למסקנתי:

 

אני מעדיף את גרסתו של נהג הרכב, הוא הנתבע 1, שהייתה מהימנה עליי ביותר, על פני גרסתו של עובד תחנת הדלק, שלא הותירה בי רושם דומה.

 

כמו כן, מעיון בדוח השמאי מטעם התובעת במסגרתו נערכה השומה לגבי נזקי מכונת השטיפה, בגין האירוע, כביכול, צוין כי המבוטחים, קרי תחנת הדלק, הציגו חשבונית תיקון של אירוע דומה חודשיים קודם לאירוע הנוכחי, ולכן לא השמאי לא מצא לאשר את התביעה בגין נזקים שאירעו לרכיבים במכונת השטיפה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>