חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 40938-10-12 הפניקס חברה לביטוח בע"מ נ' פרידמן ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
40938-10-12
28.5.2015
בפני השופט:
עדי סומך

- נגד -
תובעים:
הפניקס חברה לביטוח בע"מ
נתבעים:
1. מיליס פזית פרידמן
2. הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ

פסק דין
 

 

 

הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק בתיק זה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984.

 

לאחר ששמעתי את עדי הצדדים במסגרת הדיון בפניי והתרשמתי מעדותם, עיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים שהוצגו בפניי במעמד הדיון, ובכלל זה תמונת נזקי רכב התובעת, ובשים לב להסכמת הצדדים על דרך הפשרה - מכוח סמכותי האמורה, ראיתי מקום לקבוע כי דין התביעה להתקבל לעניין הוצאות המשפט בלבד שכן סבורני כי במקרה זה הפחתת אשם תורם של 25 אחוזים הינה סבירה וראויה.

 

הוכח בפניי כי התאונה אירעה כתוצאה מכניסת רכב הנתבעים לנתיב נסיעת התובעת. הוכח גם שנהג הנתבעת ורעייתו לא ראו את המשאית עובר לתאונה מגיעה מימין ולמעשה אינם יכולים להעיד על מהירות נסיעתה וכו'. מאידך, הוכח שנהג התובעת כן ראה את רכב הנתבעים משמאלו מבעוד מועד נכנס בהדרגה לצומת ואף ראה את נהגה מביט לכיוון ההפוך של כיוון הנסיעה. בכך אמור היה נהג התובעת לצפות את רגע המפגש ולהתכונן בהתאם. בעדותו לעניין זה ציין נהג התובעת כי צפר לרכב הנתבעים ואף בלם. מאידך בהודעתו הכתובה אין זכר לדברים. חיזוק לאמור ניתן למצוא בהמשך עדותו שם הטעים כי הוא אינו חייב לעצור את משאיתו כיוון שזכות הנסיעה קדימה היא שלו. האמור מלמד שנהג התובעת התרשל התרשלות עצמית שכן לכאורה בנקל יכל למנוע את התאונה או למזער את נזקיה מקום בו מדובר בהתרחשות הדרגתית של האירוע ולא בהתפרצות פתאומית בשעה שהוא, להבדיל מנהג הנתבעים כן מבחין בשלבים המוקדמים לתאונה. אציין כי במהירות נסיעתו של נהג התובעת ועדותו כי ראה את רכב הנתבעים כבר בעת היציאה מהכיכר והמרחק הנטען מהתאונה, יכל זה לפעול כאמור לעיל בהתאם.

התובעת זכאית עם זאת להוצאותיה בגין הליך זה כיוון שהתשלום שאינו שנוי במחלוקת ששולם לה, נעשה לאחר שהוגשה התביעה על ידה כמופע היטב מחותמת המוטבעת בשיק שנמסר לה על ידי הנתבעת 2. עם זאת יש לפסוק לטעמי הוצאות התואמות במקרה זה נגזרת סכום יתרת התביעה שנותרה במחלוקת.

אשר על כן, אני מורה כי הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, ישלמו לתובעת שכ"ט עו"ד ע"ס 1,400 ₪, אגרת בית משפט ששולמה בפתיחת התיק ושכר העד מטעם התובעת כפי שנפסק בדיון.

 

הסכומים האמורים ישולמו בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.

 

 

 

 

 

ניתן היום, י' סיוון תשע"ה, 28 מאי 2015, בהעדר הצדדים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>