תא"מ 40315-06-14 אשכנזי נ' צרור

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום צפת
40315-06-14
31.1.2016
בפני השופטת:
ברכה לכמן

- נגד -
תובע:
יצחק אשכנזי
נתבעת:
יעל צרור
פסק דין
 

 

 

1.בהתאם לתקנה 214טז(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, פסק הדין יהיה מנומק באופן תמציתי.

 

2.ההליך נפתח בבקשה לביצוע שיק על סך של 20,000 ₪, שמועד פירעונו 20/5/13, המשוך על שם הנתבעת ובעלה, לטובת "חברת עופרים בניית בתי עץ" וחתום על ידי הנתבעת (להלן: "השיק"). הנתבעת הגישה התנגדות לביצוע שטר. התנגדות התקבלה וההליך עבר לסדר דין מהיר.

 

3.בפני בית המשפט נשמעו עדויות והצדדים סיכמו טענותיהם בכתב.

 

טענות הצדדים

 

4.התובע טען בתצהירו כי השיק נמסר לו על ידי מר חיים אלוני (להלן: "אלוני") על חשבון חוב בסך של 1,040,000 ₪, בשל הלוואות שנטל אלוני מהתובע החל משנת 2008 ובהתאם להסכם חוב שנחתם ביום 22/1/14. לטענת התובע, יצר קשר טלפוני עם הנתבעת, במועד מסירת השיק, אשר מסרה לו, שהשיק נמסר על ידה לאלוני עבור בניית 2 יחידות דיור בביתה והוא בר פירעון. התובע טען כי הוא אוחז כשורה בשיק ונתן תמורה מלאה בגינו.

 

5.בתצהיר הנתבעת, הנתבעת מפרטת באריכות רבה את התקשרות שלה ושל בעלה עם חברת עופרים, לבניית שני בתי עץ (צימרים) בחצר ביתם, ומאוחר יותר עם אלוני, בשל קריסתה הכלכלית של חברת עופרים. הנתבעת מאשרת מסירת השיק לאלוני, לצורך רכישת חומרי גלם (עץ). משהתברר לה שאלוני לא מסר את השיק לחברת העצים, כתמורה לרכישת חומר הגלם, נאלצה לבטל את השיק והודיעה על כך לאלוני. לטענת הנתבעת, היא קיבלה שיחת טלפון מהתובע, שהודיע לה כי קיבל לידיו את השיק שבוטל והוא דורש את תשלום השיק אחרת הוא יגיש תביעה.

 

תצהיר מר בנימין צרור, בעלה של הנתבעת, תומך בגרסה העובדתית של הנתבעת, בכל הקשור להתקשרות עם חברת עופרים ואלוני. לטענת מר צרור, הנתבעת זכאית לבטל את השיק בשל כישלון תמורה מלא. עוד טען, כי השיק אינו שלם ותקין מאחר וקיים שוני בין שם הנפרעת ושם המסב על גב השיק, על כן, התובע אינו אוחז כשורה בשיק. כמו כן, לטענת מר צרור, התובע נטל את השיק בחוסר תום לב ושלא כדין, משהשיק נועד להיפרע על ידי חברת עופרים עבור רכישת חומרי גלם ולא לטובת פירעון הלוואה אישית שנטל אלוני מהתובע.

 

6.אחיזה כשורה:

 

א.לטענת הנתבעת, התובע אינו אוחז בשיק כדין, בהתאם להוראת סעיף 28(א) לפקודת השטרות, מאחר והנפרעת לא חתמה חתימת היסב על גב השיק. באין חתימת היסב של הנפרעת על גב השיק, לא הושלם סיחור השיק. לטענת הנתבעת, השיק ערוך לפקודת "חברת עופרים בניית בתי עץ בע"מ" וחתימת ההיסב על גב השיק הינה של "פ.עופרים".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>