חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 39327-11-14 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' כרמלי ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
39327-11-14
3.8.2015
בפני השופט:
נצר סמארה

- נגד -
תובעת:
הראל חברה לביטוח בע"מ
עו"ד נור
נתבעים:
1. זיו כרמלי
2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ

עו"ד זבולון והלפר
פסק דין
 

 

 

 

1.לפניי תביעה כספית בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש שנגרמו בתאונת דרכים שאירעה ביום 07.12.2013, בין כלי רכב, מ"ר 84-188-62 (להלן: "רכב התובעת") לבין כלי רכב, מ"ר 57-030-53 (להלן: "רכב הנתבעים") (ולהלן: "התאונה").

 

2.התובעת טוענת כי האחריות לקרות התאונה מוטלת על נהג רכב הנתבעים, אשר יצא מתוך חנייה בחניון קניות הזהב בראשון לציון באמצעות נסיעה לאחור, לא נתן זכות קדימה לרכב התובעת ופגע בו בדופן שמאל.

 

מנגד הנתבעים טוענים כי האחריות לקרות התאונה חלה על נהג רכב התובעת, אשר הסיעה את רכבו בניגוד לכיוון התנועה ופגע ברכב הנתבעים מאחור.

 

3.למעשה, אין מחלוקת לעניין עצם קרות התאונה, אלא לעניין נסיבות התרחשותה.

 

4.שמיעת עדי הצדדים פוצלה לאור אי התייצבותו של נהג רכב הנתבעים לדיון ביום 02.07.2015, כך שבדיון מיום 02.07.2015 נשמעו עדי התובעת, נהג רכב התובעת ושתי עדות נוספות שישבו ברכב התובעת בעת קרות התאונה.

 

ביום 06.07.2015 אמורה הייתה להישמע עדותו של נהג רכב הנתבעים, אלא שזה לא התייצב בשנית גם לדיון הנדחה. בנסיבות העניין, לא נעתרתי לבקשת דחיית הדיון של ב"כ הנתבעים, וקבעתי כי יינתן פסק דין על פי החומר המונח לפניי.

 

5.אם כן, עתה נותר לדון ולהכריע בתובענה.

 

6.על סמך מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מעדי התובעת, במהלך חקירתם בבית המשפט, לאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, בשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה ומוקדי הנזק ברכבים, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל חלקית, כך שהאחריות לקרות התאונה תחול על נהג רכב הנתבעים ואילו נהג רכב התובעת יישא ברשלנות תורמת בשיעור של 20%.

 

מסקנתי זו מבוססת על סמך הנימוקים הבאים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>