- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 38835-05-14
|
תא"מ בית משפט השלום רחובות |
38835-05-14
26.5.2015 |
|
בפני הרשם: איתי רגב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: סלקום ישראל בע"מ |
משיב: קהא אלעזר |
| החלטה | |
|
בפני בקשה להורות על צירופו של מר עזרא קהא, אביו של המשיב, כנתבע נוסף בתיק.
יוזכר, כי ההליכים בתיק זה החלו בתביעה על סכום קצוב שהגישה המבקשת כנגד המשיב, ולאחר הדיון שהתקיים בפני ביום 30.12.14 ניתנה למשיב ביום 7.1.15 הרשות להתגונן ונקבע כי התביעה תתברר בסדר דין מהיר.
משכך, בפני בקשה לתיקון כתב התביעה.
המשיב מתנגד לה, בטענה כי הוגשה ללא תצהיר תומך, בשיהוי ניכר ושיש בה כדי להכביד עליו ולהוות משום עינוי דין ובזבוז זמן שיפוטי. המבקשת השיבה לתגובה.
כידוע, המדיניות השיפוטית בכל הנוגע לבקשות לתיקון כתב תביעה היא ליברלית ובלבד שיהיה בתיקון כדי להועיל לגיבוש השאלות השנויות במחלוקת ולהביא לייעול ההליך המשפטי. חריגים לכלל זה הינם מקרים בהם נהג המבקש בשיהוי רב או בחוסר תום לב או מקרים בהם ישלול התיקון מהצד שכנגד הגנה שהיתה קמה לו אם היתה מוגשת הבקשה מחדש (כגון טענת התיישנות) (ראה רע"א 2345/98 דנגור נ. ליבנה, פ"ד נב(3)427).
יש לבחון האם יהיה בתיקון כדי לגרום לצד השני עוול שפיצוי כספי לא יוכל לתקן.
כמו כן, בדונו בבקשה לתיקון כתב תביעה על בית המשפט לבחון את השלב בו מובאת הבקשה בפניו והתנהגות בעלי הדין עובר להגשת הבקשה לתיקון. (ראה גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה 11, 2013, פרק ז').
בחנתי את תגובת המשיב, ואין דעתי כדעתו. יודגש, כי הבקשה לתיקון כתב התביעה הוגשה בסמוך למתן החלטת בית המשפט למתן הרשות להתגונן ובסמוך לאחר שהוגשה השלמת מסמכים על ידי המשיבה בגין העברת התביעה להליך של סדר דין מהיר בהתאם לתקנות.
סבורני כי יש בתיקון המבוקש כדי להועיל בגיבוש השאלות השנויות במחלוקת בין הצדדים, ומשכך הבקשה לתיקון כתב התביעה מתקבלת.
המבקשת תגיש כתב תביעה מתוקן לתיק בית המשפט ותמציאו לצדדים שכנגד.
בשולי הדברים יצוין כי דומה שאין מידתיות בין המשאבים המוקדשים לניהולה של תובענה זו לבין סכום התביעה, אשר הוגשה כבר לפני כשנה. לא מן הנמנע כי סכום ההוצאות בהן יחויב מי מהצדדים בסיומו של ההליך יעלה במידה ניכרת על סכום התביעה. מומלץ, לפיכך, כי ייעשה נסיון כן על ידי הצדדים כולם להגיע לפתרון מוסכם וענייני של המחלוקת ביניהם, בדרכי נועם ומחוץ לכתלי בית המשפט.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
