- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 38612-07-13 ביטוח חקלאי אגודה שיתופית מרכזית בע"מ נ' בנימינוב ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום ראשון לציון |
38612-07-13
12.4.2015 |
|
בפני הרשמת: רבקה ארד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: ביטוח חקלאי אגודה שיתופית מרכזית בע"מ |
נתבעים: 1. אייל בנימינוב 2. הראל חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
|
1. התובעת ביטחה רכב מ.ר. 9490264 (להלן: רכב התובעת) בפוליסת ביטוח תקפה ליום התאונה – 28.11.12. רכב התובעת ניזוק בתאונה בה היה מעורב רכב מ.ר. 8752925 נהוג ע"י נתבע 1 ומבוטח ע"י נתבעת 2 (להלן: רכב הנתבעים). התובעת שילמה למבוטח בהתאם לחוות דעת שמאי ובהתאם לפוליסה סך של 11,993 ₪ והגישה תביעה זו מכח זכות השיבוב.
גרסת התובעת
2. עפ"י הנטען בכתב התביעה, ביום התאונה עצר רכב התובעת ביציאה מכיכר תנועה במגדל העמק על מנת לאפשר להולך רגל לחצות את הכביש. לפתע נפגע מאחור ע"י רכב הנתבעים. לכתב התביעה צורפו הודעת המבוטח על אירוע התאונה וחוות דעת שמאי.
3. בהודעת נהג רכב התובעת נרשם: "כביש של מגדל העמק. רכב שנסע אחרי פגע בי מאחור.".
4. בעדותו בביהמ"ש העיד מבוטח התובעת: "יצאתי מכיכר, הגעתי למעבר חציה, עצרתי במעבר חציה. נכנס בי רכב מאחור. ירדנו מהרכבים החלפנו פרטים. הנהג שפגע בי אמר שאסלח לו והוא אשם וכו'. אמרתי שהכל בסדר זה רק פגיעה של פח, החלפנו פרטים וכל אחד נסע לדרכו.".
5. בחקירתו הנגדית, התקשה מבוטח התובעת למסור פרטים אודות מקום האירוע ואופן התרחשותו. לטענתו, עקב חלוף הזמן, אינו זוכר את הפרטים, למעט שנפגע מאחור ע"י רכב הנתבעים ביציאה מכיכר. בהמשך העיד: "אני זוכר שיצאתי מהכיכר, היה מעבר חציה. זה מה שאני זוכר. יצאתי מצד ימין של הכיכר, הוא נסע אחרי.".
6. השמאי מטעם התובעת ציין בחוות הדעת כי מוקד הנזק הינו אחורי ימני. בין היתר הוחלפו פנס ימני אחורי, מחזיר אור ימני אחורי ותומך ימני מגן אחורי. בתמונות הנזק שצילם שמאי התובעת (ת/1) נראה נזק בטמבון אחורי סמוך לפינה הימנית וכן בדופן ימני בחלק אחורי, סמוך למכסה מיכל הדלק.
גרסת הנתבעים
7. בכתב ההגנה נטען כי עת נסע רכב הנתבעים בנתיבו, סטה רכב התובעת לנתיב נסיעת רכב הנתבעים, פגע בו וגרם ברשלנותו המלאה לאירוע התאונה.
8. בהודעה מטעם נתבע 1 אשר צורפה לכתב ההגנה נרשם: "בנסיעה בכיכר עם שני נתיבים רכב צ"ג ניסה לפנות שמאלה דרך הנתיב הימני ביותר לפתע התחרט וחזר עם ההגה ימינה לנסיעה ישר ופגע ברכב המבוטח שנסע אחריו.".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
