חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 38345-09-14 ש. שלמה חברה לביטוח בע"מ נ' עיריית רמת גן

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
38345-09-14
15.5.2015
בפני השופט:
נצר סמארה

- נגד -
תובעת:
ש. שלמה חברה לביטוח בע"מ
עו"ד רועי בנאי
נתבעת:
עיריית רמת-גן
עו"ד הדר הקיני
פסק דין
 

 

 

1.לפניי תביעה כספית ע"ס 13,991 ₪, בסדר דין מהיר, שעילתה נזקי רכוש שנגרמו לכלי רכב, מ"ר 28-372-63 (להלן: "הרכב") ביום 11.12.2013 כתוצאה מנפילת עץ שהיה ממוקם בסמוך למקום חנייתו של הרכב (להלן: "האירוע"), כאשר הנתבעת היא המחזיקה בעץ ואחראית, בין היתר, לתחזוקה שוטפת של העצים הנטועים בשטחים ציבורים בתחומי השטח של הנתבעת.

 

2.למעשה, אין מחלוקת לעניין קרות האירוע אלא המחלוקת היא בשאלת אחריותה של הנתבעת לתאונה.

 

3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה הוצגו ראיות הצדדים, והעידו מר אברהם כהן, הבעלים של הרכב, הוא מבוטח התובעת, אשר קיבל מהתובעת את תגמולי הביטוח בגין התאונה (להלן: "מר כהן") ולאור זאת מוגשת תביעת שיבוב דנן, ומר דני אשכנזי, מנהל יחידת בטיחות במחלקת גנים ונוף של הנתבעת (להלן: "מר אשכנזי").

 

4.בתום הדיון בתביעה, ולאחר שמיעת טענות הצדדים והעדויות, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר, לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, לאחר שהובהר לצדדים כי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו, וכי בית המשפט יכול לקבל את התביעה במלואה, לדחותה או לקבל אותה באופן חלקי.

 

5.על סמך מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, ולאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, בשים לב להגיון שבקרות האירוע, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.

 

חרף הסכמת הצדדים למתן פסק דין על דרך הפשרה וללא נימוקים, מצאתי לנכון ליתן הנמקה לביסוס מסקנתי.

 

5.1.אין חולק כי האירוע התרחש בעטיו של מזג אוויר קשה שלוותה בסערה שהתחוללה בשטחים נרחבים במדינה, שאף זכתה לכינוי "הסערה הגדולה". אף מר כהן העיד כי דובר על סערה בלתי שגרתית (עמ' 1, שורה 20 לפרוטוקול).

 

5.2.מדובר על עץ מסוג ברכינגטון שהיה נטוע שם חלק משדרת עצים מאותו סוג (עמ' 3, שורה 1 לפרוטוקול). מר אשכנזי מעיד כי הוא וצוותו עוברים במקום אחת לשבועיים ובודקים ויזואלית עם העצים נראים בריאים או לאו (עמ' 3, שורות 21-18 ועמ' 4, שורה 5 לפרוטוקול), ואם יש עץ הנראה לא בריא מזמינים אגרונום לבדיקה מקצועית יותר (עמ' 3, שורות 22-21 לפרוטוקול).

 

יש לציין כי לא ידוע על עצים נוספים שנפלו באותה שדרת עצים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>