חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 38096-08-15 נזירות פרנציסקניות נ' בלאן

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום נצרת
38096-08-15
27.10.2016
בפני הרשם:
הבכיר ריאד קודסי

- נגד -
תובע:
בית ספר נזירות פרנציסקניות
נתבע:
פרח בלאן
פסק דין

  1. לפני תביעה לתשלום שכר לימוד בסך 12,155 עבור שלושת ילדיו של הנתבע לתובע שהינו בית ספר נזירות פרנציסקניות (להלן: התובע").

  2. לטענת התובע, הוא פנה מספר פעמים לנתבע בבקשה לפרוע את חובו אך לא נענה.

  3. בכתב ההגנה טען הנתבע כי התובע אינו בית ספר פרטי ייחודי כיוון שאינו מספק שירותים חינוכיים ייחודיים ואינו עובד עד לשעה 16:00 כמצוות הוראות חינוך בבתי ספר פרטיים פרגמטיים, הישגיו פחותים מבתי ספר אחרים וכי בית הספר מפר הוראות חוזר מנכ"ל שמסדיר את נושא גביית שכר לימוד ותשלומי הורים במוסדות חינוך מוכרים שאינם רשמיים בסעיף 3.11-17.

  4. עוד טוען הנתבע, כי בהתאם לחוזר מנכ"ל משרד החינוך והתרבות (להלן: חוזר מנכ"ל") שכר הלימוד בבתי ספר פרטיים יאושר ע"י משרד החינוך מדי שנה לפי פניית הבעלים של מוסד החינוך לכל מוסד שאינו רשמי באופן ששכר הלימוד המרבי יהיה ההפרש שבין תקצוב המדינה למוסד החינוך בפועל לבין 100% תקצוב שעות הלימוד בתוספת תקרה מרבית בשיעור 15%, על כן טוען הנתבע כי התובע לא סיפק לילדיו שירותים חינוכיים ייחודיים וכי הוא מעסיק מורים שאינם מוכשרים והדבר לא מפוקח על יד משרד החינוך.

  5. עוד נטען, כי תביעת התובע לחיוב בתשלום דמי שירותים מעבר לשכר הלימוד בסך של 500  לילד עבור כל שנה לא חוקי ונוגד תקנות חוזר מנכ"ל, שלפיו לא יגבו בתי הספר הפרטיים מעבר לשכר הלימוד המאושר אף סכום למעט דמי רישום וגובה דמי הרישום יהיה לכל היותר אחוז אחד משכר הלימוד המאושר או 150  לפי הנמוך מבניהם וכי מוסד אשר טרם אושר לו שכר לימוד, מאחר ולא פעל בשנת הלימודים שקדמה להשגת הבקשה ולא הגיש בקשה, יהיה רשאי לגבות דמי רישום בסך של 50  בלבד.

    על כן לטענת הנתבע, בתשלומו 500 ש"ח במשך השנים הוא שילם תשלומים מיותרים ויש לקזז תשלומים אלו מכל חוב אשר מוכח שמגיע לתובע במידה ויוכח או שיש להשיב סכומים אלו לידיו.

  6. ביום 30.06.16 התקיים דיון בפני שלאחריו הגישו הצדדים סיכומיהם בכתב.

  7. בסיכומי הנתבע צורפה קבלה בסך 30,000 ש"ח אשר לטענת הנתבע מעידה על תשלום שכר לימוד עד ליום 20.03.13 והתובע בסיכומיו טען כי עסקינן בהרחבת חזית וכי הקבלה מתייחסת לשנים 2008/09, 2009/10+ 2010/11 בעוד שהתביעה מתייחסת לחובות לשנים 2011/12+ 2012/13.

  8. לאחר עיון בטענות הצדדים ובסיכומיהם הגעתי לכלל מסקנה שדין התביעה להתקבל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>