- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 37900-12-14 רשות השידור/ המשרד הראשי נ' מג'אדלה
|
תא"מ בית משפט השלום חדרה |
37900-12-14
8.3.2016 |
|
בפני הרשמת: הבכירה קרן מרגולין פלדמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: רשות השידור/ המשרד הראשי |
נתבע: עבד אלסלאם מג'אדלה |
| פסק דין | |
|
לפניי תביעה בגין אי תשלום אגרת רשות השידור לשנים 2007-2012.
התובעת טענה כי הנתבע לא הסדיר את תשלומי האגרה לשנים הנזכרות על אף העובדה שבשנת 2003 שילם את תשלומי אגרת הרשות, ועל כן יש לראותו כמי שמחזיק במקלט טלויזיה.
הנתבע טען כי לא החזיק מעולם במקלט טלויזיה, וכי בהתאמה אין מקום לחייבו בחוב נושא התובענה. אשר לסוגיית התשלום טען הנתבע במהלך ישיבת ההוכחות כאן כי נודע לו אודות תשלום זה רק מפי בא כוחו יום אחד לפני ישיבת ההוכחות וכי ככל הנראה שילם מאן דהוא החפץ ביקרו את תשלומי הרשות כדי להסיר מעליו את העיקולים שהוטלו אז על ידי הרשות. עוד טען כי גם בימים אלו הוטלו על חשבונו עיולים על ידי התובעת.
דיון -
1.מטעם התובעת הופיע מר קינג, הממונה בין היתר על אכיפה ברשות-התובעת, ואשר מונה לתפקיד זה, ונכנס בנעליו של המצהיר הקודם מטעם התובעת, רק בימים האחרונים.
זה מסר כי את עדותו הוא מוסר בהתאם לרישומי הרשות, כפי שתועדו ונרשמו במחשבים, וכי אין הוא יודע את הדברים ממקור ראשון.
לטענתו, מדובר ברשומות מוסדיות, קרי רשומות שנערכו בהתאם לדין ונשמרו במערכת הממוכנת, ועל כן ניתן להסתמך עליהם, בשונה מרישומים שאינם נערכים באותו אופן קפדני.
עוד העיד כי עובדי התובעת העובדים במחלקת הגביה נהגו לרשום ולתעד כל שיחה שערכו עם אזרחים המופיעים ברישומי הרשות, וזאת כיוון שרישום כאמור זיכה אותם בפרמיות מתאימות שנועדו לעודד מתן שרות ראוי.
העד מסר בנוסף כי נוכח הליכי הפירוק שעוברת התובעת, והעובדה שמונו לה כונסים, מרבית העובדים אינם עובדים עוד ברשות וקשה לאתר עובדים מהמועדים הרלבנטיים אשר יוכלו להעיד על תוכן הדברים, לרבות זהות המשלם ותוכנן של השיחות שנערכו עם האזרחים.
מכל אלו ביקשה התובעת להסתמך על הפלט ממחשבי הרשות, כדי להעיד אודות תוכן הדברים.
הכלל הוא כי יש להכיר בקבילות מסמכים שנכתבו בידי עובדים, ובמיוחד עובדי רשות ציבורית הנוהגת לערוך רישומים, לתעד סיכומי דיונים, ולשמור התכתבויות מאז עריכתם, במסגרת סדרי העבודה הרגילים. למעשה עוד בטרם תיקון סעיף 36 לפקודת הראיות נקבע כי מסמכים כאלה נכללים בגדר החריגים לכלל הפוסל עדות מפי השמועה, נוכח מהותם וטיבם של המסמכים, הן בשל היותם רישומים שנערכו בידי ממלאי תפקיד ובמסגרת שגרת עבודתם עפ"י הנהוג, הן בשל היותם "מסמכים ציבוריים" והן בשל העדר יכולת מעשית להציג ראיות טובות יותר בע"פ להוכחת תוכנם (ר' למשל ע"א 2515/94 לוי נ' עיריית חיפה, פורסם בנבו).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
