תא"מ
בית משפט השלום קריות
|
34670-09-13
03/12/2014
|
בפני השופטת:
פנינה לוקיץ'
|
- נגד - |
תובע:
דוד גסר
|
נתבעים:
1. מיכאל אביגדור 2. מ. יעדים שירותי ניהול 3. אחזקה 4. ניקיון 5. שמירה בע"מ
|
החלטה |
בפני הועלתה בקשת התובע להתיר לו שלא לגלות ולא להגיש, בשלב הגשת התצהירים מטעמו, הקלטה של שיחה בינו לבין מר ראובן שפיגלר.
התביעה הנדונה בפני הינה תביעה לפיצוי בגין הוצאת לשון הרע, אשר התובע טוען כי בוצעה כלפיו במכתב שנשלח ע"י הנתבעת 2 שהנתבע 1 הוא מנהלה, ביום 27.3.13 לחברה שבבעלות התובע עם העתק לנציגות הבית המשותף, ואשר בו נכתב כי התובע באותו היום, ניסה לנטרל את מערכת כיבוי האש של הבנין שאחזקתו מנוהלת על ידי הנתבעת 2, "וזאת ככל הנראה במטרה לנתק את המערכת מחלק מהבנין".
כפי שעלה מכתבי הטענות, התובע, שמחזיק בנכס בבנין בו מדובר באמצעות חברה שבניהולו, ואשר היא היתה בעבר חברת האחזקה והניהול של הבנין, נמצא בסכסוך ממושך עם הנתבעת 2, סכסוך אשר לפי הנטען בכתב ההגנה הוביל, וככל הנראה גם יוביל, לניהול הליכים שונים.
במסגרת דין ודברים הנוגע לניהול הבנין העלה התובע בפני הנתבעת 2 טענות בנוגע לאי קבלת אישור מתאים למערכת כיבוי האש בבנין ובעקבות זאת הזמין בדיקה ע"י בודק מטעמו. ביום ביצוע הבדיקה (אשר הנתבעת 2 רואה בה נסיון של התובע "לחתור" תחת ניהול הבנין על ידה) ראה מר ראובן שפיגלר, שהוא עובד של הנתבעת 2, את התובע עם בודק מטעמו בחדר בתחתית הבנין, וככל הנראה על רקע דברים שמסר הלה לנתבע 1, הוצא המכתב נשוא התביעה.
כפי שצויין על ידי במהלך ישיבת קדם המשפט, עדותו של מר ראובן שפיגלר עשויה להיות משמעותית בבירור התובענה, שכן על דבריו וממצאיו בעת שהגיע לקומת המרתף ביום הארוע, נסמכה הוצאת המכתב על ידי הנתבעים ולפיכך הגנתם, במידה רבה, תלויה בעדותו של מר שפיגלר.
נוכח זאת הועלתה בקשת התובע כי יתאפשר לו לחרוג מסדר הבאת הראיות הרגיל, שכן לטעמו הצגת הקלטת בשלב שלפני הגשת תצהירי הנתבעים, יאפשר לנתבעים ובעיקר לראובן, ליצור פרשנות לאמירות הקיימות בקלטת.
מאחר ובקשת התובע הועלתה לעיוני בלבד שכן היא כוללת התיחסות מפורטת לתוכן ההקלטות ואליה נלווה תמלול ההקלטות והתקן נייד ובו ההקלטות, אני מוצאת לנכון, קודם לקבלת החלטה בענין לאפשר לנתבעים להגיש תגובתם לבקשה וזאת בתוך 15 יום.
הנתונים הרלבנטיים העולים מהבקשה לצורך הגשת התגובה הינם כי ההקלטה בוצעה במכשיר הנייד של התובע ביום 27.3.13 (יום הארוע). יש בהקלטה שלושה קטעים: הראשון – שיחה עם ראובן ביוזמת התובע, השני – הקלטת רעשים לאחר תום השיחה בשל אי הפסקת ההקלטה, השלישי – שיחה נוספת ביוזמת ראובן שתחילה כ-20 דקות לאחר תום השיחה הראשונה.
לאחר קבלת תגובת הנתבעים תנתן החלטתי בבקשת התובע ובהתאם יוגשו תצהירי הצדדים.