חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 34217-11-14 כיואן נ' ציאד

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום ירושלים
34217-11-14
29.2.2016
בפני הרשמת:
סיגל אלבו

- נגד -
תובע:
כאזם כיואן
נתבע:
מוחמד ציאד
פסק דין

זוהי תביעה לתשלום חוב עבור שירותים משפטיים שהעניק התובע לנתבע.

טענות התובע

  1. התובע הינו עורך דין במקצועו ועוסק במתן שירותים משפטיים.

  2. התובע טוען כי הנתבע וחברו, מר דאוד סיאד (להלן: "דאוד") פנו יחד אליו לשם טיפול בתיק הוצאה לפועל נגד יוסף סיאד (להלן: "יוסף").

  3. הנתבע מסר לתובע המחאה שלא כובדה על ידי יוסף, והוסכם כי התובע יפתח בהליכי הוצאה לפועל נגד יוסף, וכך אכן עשה התובע. התובע פתח תיק הוצאה לפועל שמספרו 03-26277-11-1, ואף הגיש בקשה לנקיטת הליכים כנגד יוסף, לרבות עיקול משכורת והטלת עיקולים אצל צדדים שלישיים.

  4. לאחר כשנה, הודיע הנתבע לתובע כי הגיע להסדר עם יוסף וקיבל את סכום החוב באמצעות צדדים שלישיים. התובע רגז על הנתבע על שהגיע להסדר ללא הסכמתו, אך לאחר התערבותם של חברו דאוד ואחיו של הנתבע, הבטיח הנתבע לשלם לתובע סכום של 3,000 ₪ כשכר טרחתו, אך לא עשה כן.

  5. בהמשך, פנו הנתבע ודאוד בשנית לתובע, ומסרו לידי התובע המחאות של החייב מר באסם אבו אלהווא (להלן: "באסם"). באותה פגישה, התחייב הנתבע לשלם לתובע את אגרות המשפט, שכ"ט בשיעור של 20% מסכום התביעה שתוגש בסדר דין מקוצר בגין ההמחאות, וכן 10% מסכום הקרן בתיק ההוצאה לפועל שייפתח לביצועו של פסק הדין.

  6. התובע הגיש תביעה אזרחית לתשלום ההמחאות של באסם בסכום של 64,000 ₪ (ת.א. 11889-02-12) וביום 31.5.12 ניתן כנגד באסם פסק דין. בגין הגשת התביעה שילם התובע אגרה בסכום של 800 ₪. לאחר שניתן פסק דין כנגד באסם פתח התובע תיק הוצאה לפועל לביצועו של פסק הדין (תיק 03-25176-13-0), כאשר סכום קרן החוב בתיק ההוצאה לפועל עמד על 81,000 ₪, והתובע שילם אגרה בסכום של 832 ₪ עבור פתיחת התיק.

  7. התובע פנה פעמים רבות לנתבע לתשלום האגרות וכן שכר טרחתו, אך הנתבע התעלם מדרישות התובע. לפיכך, הודיע התובע לנתבע כי יפסיק לטפל בתיק ההוצאה לפועל ויגיש כנגד הנתבע תביעה אזרחית, אך בתגובה הגיש הנתבע תלונה ללשכת עורכי הדין כנגד התובע, בה טען כי שילם לתובע את שכר טרחתו במזומן וכי התובע לא עשה דבר בעניינו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>