חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ברנשטיין ואח' נ' י. בהרי יזמות והנדסה בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
33682-05-16,44667-05-16,33413-05-16,32671-05-16,30646-05-16,30638-05-16,30630-05-16,29633-05-16,29422-05-16
15.12.2016
בפני השופט:
עמית יריב

- נגד -
תובעים:
אריה ברנשטיין ואח'
נתבעת:
י. בהרי יזמות והנדסה בע"מ
החלטה
 

 

  1. במסגרת הדיון שהתקיים היום, נקבע מתווה דיוני הכולל חקירות של המצהירים מטעם התובעים בכל התיקים המאוחדים.

    אני מוצא לשוב ולהעיר את אשר הערתי גם במהלך הדיון: אני סבור שמתווה זה איננו נחוץ ואיננו מועיל, ואני מודה שאינני רואה כל צורך בחקירות התובעים על תצהיריהם לשם קבלת החלטה בתיק זה. עם זאת, מאחר שלנתבעת עומדת הזכות הדיונית לעמוד על חקירות התובעים – אינני רואה את עצמי רשאי לשלול זכות דיונית זו.

    עם זאת, ולנוכח פרק הזמן הניכר שיידרש כדי לשמוע את העדים, מובהר בזאת כי ככל שיתברר בסופו של הליך כי לא היה צורך אמיתי בחקירות אלה – אזי עשוי הדבר לבוא לידי ביטוי בפסיקת הוצאות בשיעור משמעותי, הן לצד שכנגד והן לטובת אוצר המדינה, ללא קשר לתוצאות ההליך עצמו.

  2. לעניין ההודעה לצדדים השלישיים ובקשתם של הצדדים השלישיים להורות על עיכוב ההליכים בעניין זה מחמת "הליך תלוי ועומד" – לאחר שעיינתי בבקשה ובתשובות שהוגשו לה, ומשלא התקבלה הצעתי הדיונית בדבר מחיקת ההודעות לצדדים שלישיים, נחה דעתי כי דינה להתקבל. אין ספק, כי מערכת היחסים שבין הנתבעת ובין הצדדים השלישיים נדונה כעת בהליך המתנהל בבית המשפט המחוזי תל-אביב – יפו. אין מחלוקת, כי במסגרת הליך זה – תוכרע השאלה אם ניתן לחייב את הצדדים השלישיים בהוצאות שהוציאה הנתבעת במסגרת יחסיה עם התובעים כאן. על כן, אינני רואה הצדקה ששני מותבים שונים, בשתי ערכאות שונות, ידונו באותה סוגיה עצמה – כאשר החלק הנדון לפניי הוא מצומצם יחסית, ואין ספק שלפני בית המשפט המחוזי תעמוד תמונה עובדתית שלמה ומלאה יותר.

    על כן, אני מורה על עיכוב בירורה של ההודעה לצדדים שלישיים עד להכרעה בת"א 29595-05-16 בבית המשפט המחוזי תל-אביב –יפו.

    לא יהיה בכך כדי לעכב את בירור התביעה העיקרית, ומובהר, כי אף שב"כ הצד השלישי אינו מחויב להתייצב לדיוני ההוכחות שייקבעו, הרי שעד שייחקר במסגרת ההליך העיקרי (והכוונה לעדים מטעם התובעים) לא יזומן בשנית, ועל כן – ככל שלצדדים השלישיים טענות נגד התביעה עצמה (להבדיל מטענות במישור היחסים שבין הנתבעת לצדדים השלישיים) – עליהם להתייצב לדיוני ההוכחות.

  3. התיק נקבע לשמיעת הוכחות למועדים כדלקמן:

    • יום 7.3.2017 בשעה 10:00 עד השעה 14:00 בקירוב;

    • יום 8.3.2017 בשעה 11:00 עד השעה 15:00 בקירוב;

    • יום 27.3.2017 בשעה 10:00 עד השעה 14:00 בקירוב.

  4. לשם ייעול הדיון וזירוזו, ובהתחשב בכמות העדים העתידים להעיד, יתקיים הדיון בהקלטה. הצדדים יזמנו חברת הקלטות המוסכמת ביניהם, ויתחלקו בעלויות ההקלטה בחלקים שווים. עלות ההקלטה תובא בחשבון בעת פסיקת הוצאות ההליך עם סיומו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>