חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 33499-05-16 הפניקס חברה לביטוח בע"מ נ' איילון חברה לביטוח בע"מ, תא"מ 47220-08-16 שומרה חב' לביטוח בע"מ נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
33499-05-16,47220-08-16
3.3.2017
בפני השופט:
נצר סמארה

- נגד -
תובעת:
הפניקס חברה לביטוח בע"מ
עו"ד שכטר
נתבעת:
איילון חברה לביטוח בע"מ
עו"ד נחמיאס
פסק דין

1.לפניי שתי תביעות שיבוב, בסדר דין מהיר, שאוחדו: הראשונה, תא"מ 33499-05-16 (להלן: "התביעה הראשונה"), והשנייה, תא"מ 47220-08-16 (להלן: "התביעה השנייה"). שתי התביעות נולדו בגין תגמולי ביטוח ששילמו התובעות למבוטחיהם בעקבות נזקי רכוש שנגרמו להם בתאונת דרכים.

תאונת הדרכים אירעה ביום 20.09.2015 בין כלי רכב, מ"ר 96-083-31 שהיה הרכב הראשון מבין שלושה וספק ארבעה כלי רכב המעורבים בתאונה ושהנו רכב התובעת בתביעה השנייה (להלן: "רכב שומרה"), לבין כלי רכב, מ"ר 73-201-60 שהיה הרכב השני מבין הרכבים המעורבים בתאונה ושהנו רכב התובעת בתביעה הראשונה ורכב הנתבעת 1 בתביעה השנייה (להלן: "רכב הפניקס"), לבין כלי רכב, מ"ר 62-366-13, שהיה הרכב השלישי מבין הרכבים המעורבים בתאונה, ושהינו רכב הנתבעת בתביעה הראשונה ורכב הנתבעת 2 בתביעה השנייה (להלן: "רכב איילון") (להלן: "התאונה").

יש לציין כי הנתבעת בתביעה הראשונה והנתבעת 2 בתביעה השנייה, היא איילון חברה לביטוח, טוענת כי בתאונה היה מעורב כלי רכב נוסף שפגע בו מאחור והדפו לעבר רכב הפניקס.

למעשה, מדובר ב"תאונת שרשרת" שמעורבים בה שלושה או ארבעה כלי רכב, כאמור לעיל.

2.המחלוקת בין הצדדים היא בשאלת נסיבות קרות התאונה, קרי לעניין האחריות ובשאלת שיעור הנזק שנגרם לרכבי התובעות בשתי התביעות.

3.נערכה לפניי ישיבת הוכחות שבה הוצגו ראיות הצדדים, והעידו נהגי רכבי שומרה, הפניקס ואיילון, שלאחריה סיכמו ב"כ הצדדים את טענותיהם בעל פה.

4.בתום הישיבה, הגיעו הצדדים להסדר, לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, ולאחר שהובהר לצדדים כי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו, וכי בית המשפט יכול לקבל את התביעה במלואה, לדחותה או לקבלה חלקית.

5.על יסוד כל החומר המונח לפניי, ולאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, בשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה ומוקדי הנזק ברכבים, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כדלקמן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>