תא"מ
בית משפט השלום חדרה
|
30771-10-13
29/07/2014
|
בפני הרשמת הבכירה:
ליאת דהן חיון
|
- נגד - |
מבקשת:
אל-על נתיבי אויר לישראל בעמ
|
משיב:
יובל רבין
|
החלטה |
בפניי בקשת הנתבעת למחיקת תצהירי עדות ראשית שהוגשו מטעם התובע או מחיקת סעיפים מתוכם , בהיותם רצופים בפגמים מהותיים ומגמתיים לרבות עדות מפי השמועה , עדות סברה , בטיעונים המתיימרים להיות טיעונים משפטיים , בעדויות מתואמות וכן בהכפשות ובאמרות נעדרות כל רלוונטיות לתובענה ואשר אין מקומן בתצהיר עדות ראשית.
התובע התנגד לבקשה מנימוקים האמורים בתגובתו , תוך שצויין בגוף הבקשה ( סעיף 14 ) כי תצהירו של התובע נערך לפי מיטב הידיעה ומיטב האמונה.
תקנה 521 לתקנות סדר הדין האזרחי , תשמ"ד – 1984 קובעת בזאת הלשון:
תצהיר יהיה ערוך בגוף ראשון , מחולק לסעיפים ומכיל רק עובדות שהמצהיר יכול להוכיחן מתוך ידיעתו הוא , אלא שבבקשות בייניים רשאי הוא להצהיר גם לפי מיטב אמונתו ובלבד שציין את הנימוקים לכך. ( ההדגשה איננה במקור )
נהיר כי אין המדובר בתצהיר תמיכה לבקשת ביניים ובהתאם הרי שעל המצהיר לטעון עובדות הידועות לו מידיעה אישית ואין הוא רשאי להצהיר למיטב אמונתו כפי שנעשה , ומכאן הרי שיש ממש בטענת הנתבעת לעניין זה.
יחד עם זאת , לאור מכלול הטענות הרב אשר נטען הן בתצהיר עדותו הראשית של התובע והן בתצהירם של הגב' תלמה רבין ושל מר שלמה דורון , סבורה אני כי אין מקום לדון בבקשה בשלב זה אלא במעמד החקירה שכן העובדות הנטענות בתצהירים ביחס לטענות התובע דרושות בירור אשר אותו ניתן יהיה לעשות רק במהלך החקירה הנגדית.
יובהר כי אין בהחלטתי זו בכדי לפגוע בזכותה של התובעת להעלות טענותיה במהלך החקירה תוך שתשמר לתובעת הזכות להתנגד לכל עדות בלתי קבילה מהטעמים האמורים בבקשה.
עוד יובהר לתובע כי ככל ובמהלך החקירה יוברר כי יש ממש בטענות התובעת , יילקח עניין זה בחשבון לעניין חיובה בהוצאות .
לאור האמור ולפנים משורת הדין אתן לתובע שהות בת 30 ימים לבחון שוב את טענות הנתבעת לעניין מחיקת הסעיפים האמורים בבקשתה , ובמידת הצורך להגיש תצהירים מתוקנים מטעמו, אשר למען הסדר הטוב יובהר כי אתיר הגשתם רק באם יבקש התובע למחוק טענות.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת