חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 30703-01-15 הכשרה חברה לביטוח בע"מ נ' שלמה תחבורה בע"מ

תאריך פרסום : 10/12/2015 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום קריות
30703-01-15
30/11/2015
בפני השופטת:
פנינה לוקיץ'

- נגד -
תובעת:
הכשרה חברה לביטוח בע"מ
נתבעת:
שלמה תחבורה (2007) בע"מ
פסק דין
 

 

הצדדים הסמיכוני לפסוק בתביעה זו בהתאם להוראת סעיף 79א וזאת לאחר שמיעת עדות הנהגים המעורבים בתאונה נשוא התביעה.

 

התביעה הינה לשיבוב תגמולי ביטוח בסך של 17,500 ₪ בהם נשאה התובעת כלפי מבוטחה בגין הנזק כתוצאה מהתאונה נשוא התביעה.

 

ביום 26.10.14 ארעה תאונה בין מונית, מ.ר. 9310826 (להלן: "המונית") שהיתה מבוטחת ע"י התובעת, לבין רכב מ.ר. 7464712 שבבעלות הנתבעת (להלן: "רכב הנתבעת"). התאונה ארעה בכיכר המצויה בזכרון יעקב בקרבה למקום בכיכר שבו קיימת יציאה לכיון דרך שרה.

 

בעוד שהנזק למונית היה בצד ימין בכנף קדמית ימנית ודלת קדמית, הרי שהנזק ברכב הנתבעת נראה בקדמת הרכב בפינה השמאלית קדמית שם ניתן לחזות בסימן פגיעה בחלק הקדמי של אותה פינה.

 

הנהג במונית תיאר בעדותו כי נסע ברחוב סטרומה בו יש עליה לכיוון הכיכר, נכנס לכיכר והחל בנסיעה בה לצורך יציאה בצידה השני אל דרך שרה. במהלך נסיעתו זו הגיח לפתע רכב הנתבעת מימינו מרחוב העליה, נכנס לכיכר מבלי לתת זכות קדימה ופגע במונית.

 

בהתאם לתמונת הכיכר שהוצגה בפני מדובר בכיכר שאינה גדולה במיוחד ויש אליה מספר כניסות, כאשר המרחק בין הכניסה מרחוב סטרומה לכניסה מרחוב העליה הינו של מספר מטרים (4-5 לפחות). לטענת נהג המונית הוא כבר חלף על פני הכניסה מרחוב העליה בעת שארעה התאונה אשר נבעה מכך שרכב הנתבעת נכנס לכיכר כאשר זו אינה פנויה.

 

הנהגת ברכב הנתבעת לעומתו טענה כי היא התבוננה קודם לכניסתה לכיכר ולא הבחינה ברכב הנוסע בכיכר או נכנס אליו מרחוב סטרומה. לטענתה, על אף שלא היתה נחרצת בענין זה, התאונה ארעה לאחר שכבר פנתה ימינה לתוך הכיכר והתקרבה ליציאה לדרך שרה ואז המונית הגיעה "משום מקום" ופגעה בחלק הקדמי של רכבה. הנהגת, בהבינה כי מיקום הנזקים ברכבים אינו מסתדר עם תיאור זה של התאונה, טענה כי יתכן והמונית הגיעה במהירות בתוך הכיכר, ניסתה לעקוף אותה בהיותה כבר בתוך הכיכר, ובמהלך נסיון עקיפה זה נגרמה ההתנגשות בין הרכבים.

 

לאחר שמיעת העדויות ועיון במלוא המסמכים וטיעוני הצדדים, אני מוצאת את גירסת נהג המונית סבירה יותר ומשמעות קבלתה הינה כי הנהגת ברכב הנתבעת נכנסה לכיכר כשזו לא היתה פנויה וכתוצאה מכך נגרמה התאונה. לנוכח זאת ועל אף ההסדר הדיוני אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת את מלוא סכום התביעה, 17,500 ₪ בצירוף החזר אגרה בסך 372 ₪, שכר העד בסך 350 ₪, ושכ"ט עו"ד בסך של 1,200 ₪. גובה השכר נפסק במתינות לאור ההסדר הדיוני.

 

הסכומים ישולמו בתוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ