- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 28147-11-13 יוסף נ' טויטו
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
28147-11-13
3.2.2015 |
|
בפני השופט: עזריה אלקלעי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: אביבה יוסף |
משיב: מיכאל טויטו |
| החלטה | |
בפני בקשה לביטול פסק דין שניתן נגד המבקשת לאחר שהיא ו/או בא כוחה לא התייצבו לדיון המקדמי שנקבע בתיק, ואשר אליו זומנו כדין.
טענות הצדדים:
-
יסודה של התובענה שבכותרת בבקשה לביצוע שטר שהגישה המבקשת בהוצאה לפועל כנגד המשיב.
-
ביום 15.5.14 התקיים דיון בהתנגדות שהגיש המשיב וניתנה לו רשות להתגונן. כמו כן, במסגרת הדיון ניתן תוקף של החלטה להסכמת הצדדים, לפיה המבקשת תגיש להוצאה לפועל שני שיקים נוספים ולביצוע, ולאחר שתוגש בעניינם התנגדות תוגש בקשה לאיחוד הדיונים.
-
שני השיקים הוגשו כמוצג לתיק.
-
לאור האמור, נקבעה ישיבה מקדמית נוספת בתיק ליום 25.11.14 (להלן: "הדיון"), כאשר על פי הרישומים במערכת "נט-המשפט", ביום 22.5.14 נשלח לב"כ התובעת זימון לדיון ע"י מזכירות בית המשפט באמצעות פקסימיליה.
-
ביום 25.11.14 לא התייצבו המבקשת ו/או בא כוחה לדיון, ועל כן נדחתה התובענה והמבקשת חויבה בתשלום הוצאות המשיב בסך של 3,500 ₪.
-
ביום 17.12.14 הגישה המבקשת באמצעות בא כוחה את הבקשה נשוא החלטה זו לביטול פסק הדין שניתן במעמד צד אחד (להלן: "הבקשה"). במסגרת הבקשה עותרת המבקשת כאמור לביטולו של פסק הדין שניתן בהיעדרה. הטעמים העומדים בבסיס הבקשה, כפי שפורטו בה, הינם כי עקב טעות נרשם ביומנו של בא כוח המבקשת כי מועד הדיון הינו 25.12.14 (ולא 25.11.14), ועל כן לא התייצבו לדיון. ב"כ המבקשת מציין כי הדבר לא נבע חלילה מזלזול בבית המשפט, לאחר שהתייצב במועד וכדין לכל הדיונים שהתקיימו בתיק עד כה. ב"כ המבקשת מציין בבקשה, כי למבקשת לא ניתן יומה בבית המשפט, ועל כן יש לבטל את פסק הדין ולאפשר לה לטעון טענותיה בפני בית המשפט. אי ביטול פסק הדין יגרום, לטענת ב"כ המבקשת, לפגיעה קשה בזכות הגישה לערכאות של המבקשת.
-
המשיב בתגובתו לבקשה, ציין, כי אין מחלוקת כי המבקשת הוזמנה כדין לדיון וכי אי התייצבותה עקב טעות של בא כוחה עולה לכדי זלזול הן במשיב והן בבית המשפט. במסגרת תגובתו התייחס המשיב לסיכויי התביעה וציין, כי המדובר בבקשה לביצוע שטר, שהגישה המבקשת לצורך ביצועם של שיקים משנת 2008, שנמצאו על גופת בנה, אשר נרצח במסגרת מאבקים בעולם התחתון. המשיב ציין, כי אין כל זיקה בינו ובין המבקשת, אשר הינה אוחזת שלא כשורה בשיקים. לאור האמור, טוען המשיב בתגובתו, כי דין הבקשה להידחות.
דיון והכרעה:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
