- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 28106-01-16 בוצ'ן נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
28106-01-16
16.7.2016 |
|
בפני הרשם: הבכיר אבי כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: זוהר בוצ'ן עומרי אייליג עו"ד עומרי אייליג |
הנתבעים: 1. מגדל חברה לביטוח בע"מ 2. צחי עובדשניהם עו"ד עמוס שניצקי |
| החלטה | |
|
לפניי בקשה מטעם הנתבעת 1 להשהות הגשת תצהיר חוקר פרטי מטעמה עד לאחר תום פרשת התביעה.
רקע דיוני
ביום 14.1.16 הגיש התובע נגד שני הנתבעים תביעה "חוזית, נזיקית" ע"ס 63,300 ₪ בסדר דין מהיר. בכתב התביעה נטען כי "ביום 13.3.15, במהלך תקופת הביטוח, נפרץ ביתו של התובע דרך חלון המצוי בקומת הקרקע" וכי "במהלך אירוע הפריצה נגנב מביתו של התובע רכוש בשווי 93,600 ₪". לגבי הנתבעת 1 התובע טוען לחבות חוזית-ביטוחית של הנתבעת 1 כלפיו עפ"י פוליסת ביטוח דירה שהיא הוציאה לו, ושולל את טענות היעדר הכיסוי הביטוחי שהעלתה הנתבעת 1 בשלב שקדם להגשת התביעה המשפטית, טענות היעדר כיסוי ביטוחי שנוגעות למצב הדירה שהייתה בשיפוצים במועד הפריצה והגיבה ולנושא הסיכון הכרוך בכך והאמצעים להקלת הסיכון שבפוליסה. ואילו לגבי הנתבע 2, שהינו סוכן הביטוח שתיווך בין התובע לבין הנתבעת 1 להוצאת הפוליסה, טוען התובע טענה חלופית, כי זה אחראי כלפיו בנזיקין, בשל רשלנותו המתבטאת בכך שהנתבע 2 הגיע לבית המבוטח כדי לצפות בשיפוצים וצפה בהם, ולמרות זאת לא העמיד את התובע על בעיית הכיסוי הביטוחי עפ"י הפוליסה הקיימת ולא הציע לו "לרכוש ביטוח נוסף ו/או להרחיב את הכיסוי הביטוחי הקיים".
יצוין כי בסעיף 9 לכתב התביעה טוען התובע כי "שיתף פעולה עם הנתבעת ועם נציגיה, באופן מלא ומסר לנתבעת כל המידע שהתבקש, לרבות היקף נזקיו".
ביום 16.3.16 הגישו שני הנתבעים כתב הגנה משותף, שבו כפרו בחבות כלשהי מצדם כלפי התובע. בכתב ההגנה מוצגות הוראות רלוונטיות של הפוליסה ומוצגת תכתובת שהוחלפה בין הצדדים בטרם הגשת התביעה המשפטית, על נימוקי הדחייה שכללה הנתבעת 1 בכתבי הדחייה שהוציאה לתובע, נימוקים שעניינם היעדר כיסוי ביטוחי עפ"י הפוליסה בשל מצב הבית המבוטח נוכח השיפוצים שנערכו בו, לרבות נושא הסיכון הביטוחי הכרוך בכך ונושא האמצעים שלא ננקטו להקלת סיכון. באשר לטענות התובע לגבי הנתבע 2, מכחישים הנתבעים בכתב ההגנה את טענת התובע וטוענים מנגד כי מטרת הגעת הנתבע 2 לבית המבוטח הייתה שונה מהנטען (לצורך הגדלת סכומי הביטוח ולא לצורך צפייה בשיפוצים), כי הנתבע 2 לא ראה שיפוצים במקום (הטענה מנוסחת באופן עקיף ולא פוזיטיבי אך זו משמעות הדברים) וכי הנתבע 2, אילו ידע על השיפוצים ועל הפרת תנאי המיגון, היה מעמיד את התובע "על ההשלכות הנובעות מכך, כמו גם על הצורך לרכוש פוליסה לביטוח "עבודות קבלניות"".
ברשימת גילוי המסמכים שצורפה לכתב ההגנה נזכר גם: "דו"ח חקירה (דחיית עיון עד לאחר פרשת התביעה)".
ביום 21.3.16 ניתנה החלטה המורה לצדדים להגיש כל ראיותיהם (תצהירי עדות ראשית וחוות דעת מומחים) לקראת דיון ראשון בתיק (ישיבה מקדמית) הקבוע בפניי ביום 11.12.16. בהחלטה זו ניתנו הוראות גם לגבי בקשות להשהיית תצהירי חוקרים פרטיים לפי הלכת סוויסה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
