- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 27590-12-14 ונצ'בסקי נ' שרוב
|
תא"מ בית משפט השלום קריות |
27590-12-14
3.2.2015 |
|
בפני השופט: נאסר ג'השאן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: גנדי ונצ'בסקי |
נתבעים: סבטלנה שרוב |
| החלטה | |
1.התובע הגיש תביעה כספית, בגדרה עתר לחייב את הנתבעת לשלם לו סך 30,000 ₪ בגין שירותי תיווך במקרקעין שנתן, עפ"י טענתו, לנתבעת בקשר למכירת דירתה ברחוב בלפור 43/6 בנהריה הניצבת על חלקה 8/7 בגוש 18174 (להלן : "הדירה"). בכתב תביעתו טען התובע כי ביום 18.9.2014 חתמה הנתבעת על הסכם תיווך, לפיו התחייבה לשלם דמי תיווך בשיעור 2% מערך הדירה ומע"מ בגינו וכן חתמה על התחייבות ל"בלעדיות" למשך ששה חודשים. לפי ההסכמים הנ"ל הוסכם כי התובע יתווך בין התובעת לבין רוכשים פוטנציאליים וישמש מתווך בלעדי למשך ששה חודשים, ובתמורה תשלם הנתבעת עמלת התיווך הנ"ל.
2.עפ"י הנטען בכתב התביעה, פרסם התובע את הדירה ואף מצא רוכש פוטנציאלי ומשנודע הדבר לשוכר בדירה, ברודסקי איגור (להלן : "ברודסקי"), ביקש הוא לרכוש את הדירה, והתובע החתים את מר ברודסקי על זכרון דברים, לפיו התחייב הלה לרכוש את הדירה. התובע טען עוד, כי הוא עשה מאמצים להוצאת העסקה בין הנתבעת לבין ברודסקי לפועל והוא שלח מסמכים לידי הנתבעת אשר מתגוררת בחו"ל ולבסוף הגיעה הנתבעת ארצה וחתמה על כל המסמכים הדרושים להוצאת העסקה אל הפועל. התובע טען כי דמי התיווך המגיעים לו עומדים על סך 22,420 ₪.
3.בד בבד עם הגשת תביעתו, הגיש התובע בקשה למתן צו מניעה זמני, המונע מן ה"המשיבים הפורמליים" מר ברודסקי- רוכש הדירה ועו"ד קלאודיה מרקוב – המחזיקים בכספי תמורת מכירת הדירה, להעביר לידי הנתבעת סך 30,000 ₪, כל זאת על מנת להבטיח את כספי דמי התיווך לגביהם הוגשה התביעה. בהחלטתי מיום 14.12.2014 קבעתי כי הבקשה הינה, על צד המהות, בקשה לעיקולים זמניים. באותה החלטה נעתרתי לבקשה במעמד צד אחד וניתן צו עיקול זמני על הכספים המוחזקים בידי המשיבים הפורמליים.
4.הנתבעת הגישה בקשה לביטול הצו הזמני. בבקשתה, העלתה היא מספר טענות, לפיהן אין בפי התובע עילת תביעה כנגדה, ואלה הן:
א.הסכם התיווך חתום על ידי הנתבעת אולם לא נחתם בחתימת ידו של התובע. עוד הוסיפה הנתבעת כי חתימת התובע ע"י ציון שמו אינה יכולה להוות "חתימה אלקטרונית".
ב.ההסכם פגום באשר לא נרשם בו מספר רישיון בתיווך שבחזקת התובע אשר מועד תפוגתו הוא שנת 2015.
ג.הנתבעת חתמה על ההסכם לאחר שנשלח ע"י התובע, כאשר הנתבעת שוהה בחו"ל (ברוסיה) והתובע "לא נתן לה כל הסבר על החוזה ומה תוכנו" (ראו האמור בסעיף 11 לבקשה לביטול הצו הזמני). עפ"י הנטען התובע "הטעה את המשיבה מס' 1 (היא הנתבעת- נ.ג') כאשר הוא לא הסביר למשיבה מס' 1 את מהות ההסכם, לא תירגם לה אותו ולא נתן לה עותק ממנו בשפה המובנת לה" (סעיף 12 לבקשת הנתבעת).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
