חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אלבר ציי רכב (ר.צ.) בע"מ נ' אסמא ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום ירושלים
2716-06-15
20.11.2016
בפני סגן הנשיא :
גד ארנברג

- נגד -
תובעת:
אלבר ציי רכב (ר.צ.) בע"מ
נתבעים:
1. קייסיה אסמא
2. AL TAKAFUL PALESTINIAN INSURAN CO

פסק דין

 

 

ביום 13.4.11 ארעה תאונת דרכים בה היו מעורבים כלי הרכב של התובעת ושל הנתבע 1. רכבו של הנתבע 1 בוטח על ידי נתבעת 2. התובעת טוענת כי התאונה ארעה ברשלנותו של הנתבע 1 אשר חצה קו הפרדה רצוף, עבר לנתיב הנגדי, בו נסע הרכב של התובעת, ופגע בו. הרכב של התובעת ניזוק כך שנגרם לו "אובדן כללי" על פי חוו"ד שמאי. בהתאם לחוות הדעת ערך הרכב הוא 69,239 ₪ ערך השרידים 3,240 ₪. התביעה הוגשה על סך 67,275 ש" שכוללת גם את שכ"ט השמאי.

 

הנתבעת טענה לחוסר סמכות והתיישנות משום שלטענתה התאונה ארעה בשטח שהוא בשליטה אזרחית של הרשות הפלסטינאית שם תקופת ההתיישנות קצרה יותר. כן טענה הנתבעת כי לא בוצעה מסירה כדין לנתבעים שהינם תושבי שטחים. הנתבעת גם התכחשה לאחריותה לתאונה.

 

בדיון שהתקיים העיד הנהג ברכב התובעת. הנתבע 1 לא התייצב ולא העיד. מעדות הנהג עולה כי אין ספק שהאחריות לתאונה מוטלת על כתפי הנתבע 1 אשר חצה קו הפרדה רצוף, עבר לנתיב הנגדי ופגע ברכב התובעת.

 

בתום הדיון הוסכם שתומצא תעודת עובד ציבור כאשר להגדרת מקום התאונה ואכן הומצא אישור לפיו מדובר בשטח C.

 

משכך הם פני הדברים מסקנתי היא שיש לקבל את התביעה. מדובר בתאונה בשטח C שבה מעורב תושב ישראלי (הנהג ברכב התובע) ולפיכך סמכות השיפוט הוא של בית המשפט בישראל. יש לדחות את טענות הנתבעת בענין אי קניית הסמכות בשל העדר מסירה, שכן, הנתבעת עצמה הודתה בתשובה לתגובה שהגישה ביום 15.10.15 כי בוצעה מסירה כדין באמצעות הממונה בהתאם לתקנות.

 

כאמור, מעדות נהג רכב התובעת עולה כי אין ספק שהאחריות מוטלת בלעדית על הנתבע 1. הומצאה חוו"ד שמאי המאשרת את הנזקים הנטענים. בשל כל האמור יש לקבל את התביעה במלואה וכן אני עושה.

 

אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעת את הסכום של 67,275 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה (1.6.15) ועד התשלום בפועל. כן אני מחייבם בהוצאות וכן בשכ"ט עו"ד בסך 7,500 ₪.

 

המזכירות תשלח את פסה"ד לב"כ הצדדים בדואר רשום עם אישור מסירה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>