תא"מ 26963-10-13 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' סקברצ'ק ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב-יפו |
26963-10-13
10.10.2014 |
|
בפני השופט: נצר סמארה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: כלל חברה לביטוח בע"מ |
נתבעים: 1. איגור סקברצ'ק 2. איי.די.איי. חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
1.לפניי תביעה כספית ע"ס 25,997 ש"ח, בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש נגרמו בתאונת דרכים שאירעה ביום 29.10.13 בין כלי רכב מ"ר 11-160-47 (להלן: "רכב התובעת") לבין כלי רכב מ"ר 11-079-69 (להלן: "רכב הנתבעת") (ולהלן: "התאונה").
2.אין מחלוקת לעניין עצם קרות התאונה אלא שהצדדים חלוקים באשר לנסיבות התרחשותה.
3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה נשמעו ראיות הצדדים, והעידו הנהגים המעורבים בתאונה.
4.בתום הדיון בתביעה, ולאחר שמיעת טענות הצדדים והעדויות, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד 1984, לאחר שהובהר לצדדים כי פסק הדין יינתן ללא נימוקים וכי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו.
5.על סמך החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, ולאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, ובשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה, ומוקדי הנזק ברכבים ותוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי נהג הנתבעים הוא האחראי על קרות התאונה וזאת בהתאם להגיון התרחשותה ותמונות הנזקים שצורפו המצביעים על מוקדי הנזק ברכבים המעורבים , אלא שאין הדבר פוטר באופן מלא את נהג התובעים מכל אחריות , שהרי אף אם מצאתי לקבל גרסתו כי נסע הוא כאשר ברמזור מופע אור ירוק , רמזור ירוק אינו חזות הכל , והיה מחובתו לא להיכנס לצומת אלא אם ווידא כי יכול הוא לעבור בבטחה ולהמשיך בנסיעתו ללא מפרע והיה עליו לשים לב למתרחש בצומת ובצדיו , ולא לעבור בהסתמכות עוורת במופע אור ירוק , לפיכך מצאתי להטיל על נהג התובעים אחריות חלקית לקרות התאונה בגין רשלנות תורמת שמצאתי להעמיד אותה על 20% .
לפיכך על הנתבעים לשלם לתובעת הסכומים הבאים :
סך של 20,798 ₪ , שהינם 80% מסכום התביעה ,בתוספת אגרת בית משפט ששולמה , בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל . שכר עדים ישולם במלואו על ידי הנבעים.
שכר עורך דין בסך של 11.8% מהסכום המוצמד שנפסק .
6.המזכירות תמציא את פסק הדין לבאי כוח הצדדים בדואר רשום ותסגור את התיק.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|