- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 25961-08-14 קווים תחבורה ציבורית בע"מ נ' צבוח ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
25961-08-14
25.4.2015 |
|
בפני השופט: נצר סמארה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: קווים תחבורה ציבורית בע"מ עו"ד קידר |
נתבעים: 1. סמורה צבוח 2. דן חברה לתחבורה ציבורית בע"מ עו"ד רפופורט |
| פסק דין | |
1.לפניי תביעה כספית ע"ס 2,700 ₪, בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש שנגרמו בתאונת דרכים נטענת שאירעה ביום 13.05.2014, בין כלי רכב, מסוג אוטובוס, מ"ר 49-945-73 (להלן: "אוטובוס התובעת") לבין כלי רכב, מסוג אוטובוס, מ"ר 90-722-01 (להלן: "אוטובוס הנתבעים") (ולהלן: "התאונה").
2.למעשה, המחלוקת היא לעניין עצם קרות התאונה ולעניין גובה הנזק הנטען.
3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה הוצגו ראיות הצדדים, והעידו הנהגים המעורבים בתאונה.
4.בתום הדיון בתביעה, ולאחר שמיעת טענות הצדדים והעדויות, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר, לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, לאחר שהובהר לצדדים כי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו, וכי בית המשפט יכול לקבל את התביעה במלואה, לדחותה או לקבל אותה באופן חלקי.
5.על סמך מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, ולאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, בשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה ומוקדי הנזק ברכבים, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל במלואה.
הגם שהצדדים הסכימו למתן פסק דין על דרך הפשרה וללא נימוקים, מצאתי ליתן הנמקה קצרה ביותר לביסוס מסקנתי:
אני מעדיף את גרסתו של נהג אוטובוס התובעת, שעדותו הייתה מהימנה עליי, על פני גרסתו של נהג אוטובוס הנתבעים, שלא מצאתי אותה כמהימנה.
מקום ששוכנעתי כי נהג אוטובוס התובעת קלט שלוש ספרות ממספר הרישוי של אוטובוס הנתבעים ואת מספר הקו של אוטובוס הנתבעים, לפני שאוטובוס הנתבעים הספיק לנסוע מזירת התאונה, ומקום שהנתבעים אינם מכחישים כי אוטובוס הנתבעים היה בזירת התאונה במועד זה, ומקום שנהג אוטובוס הנתבעים אינו שולל האפשרות כי אוטובוס הנתבעים יכול היה לפגוע במראת האוטובוס התובעת מבלי שהוא יבחין וירגיש בכך, אני סבור כי התאונה קרתה בנסיבות שתוארו על ידי נהג אוטובוס התובעת.
באשר להיקף הנזק, הרי שאם הייתה לנתבעים טענה כלשהי כנגד סכומי הנזק הנטענים הרי שהיה עליהם להציג חוות דעת שמאי נגדית או לבקש את חקירתו הנגדית של השמאי מטעם התובעת, אלא שהדבר לא נעשה. לכן, אין לי אלא לקבל את סכום התביעה במלואו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
