תא"מ 23280-06-14 לוי מלמד ואח' נ' זוהר ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב-יפו |
23280-06-14
13.11.2014 |
|
בפני השופט: נצר סמארה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. שרון לוי מלמד 2. ישיר איי.די.איי חברה לביטוח בע"מ עו"ד אמיר כצנלסון |
נתבעים: 1. זוהר זוהר 2. הכשרה חברה לביטוח בע"מ עו"ד אברהם יוסף |
| פסק דין | |
1.לפניי תביעה כספית ע"ס 19,718 ₪, בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש שנגרמו בתאונת דרכים שאירעה ביום 03.09.2013 בין כלי רכב מ"ר 65-634-74 (להלן: "רכב התובעים") לבין כלי רכב מ"ר 74-810-25 (להלן: "רכב הנתבעים") (ולהלן: "התאונה").
2.אין מחלוקת לעניין עצם קרות התאונה אלא שהצדדים חלוקים באשר לנסיבות התרחשותה.
למעשה, התובעים טוענים כי נסיבות התאונה היו כאלה שרכב התובעים נסע כדין במסלול נסיעתו, כאשר לפתע הגיח רכב הנתבעים מאחור ופגע ברכב התובעים מאחור והדפו אל עבר רכב נוסף שהיה מלפניו של רכב התובעים.
מנגד הנתבעים מכחישים טענה זו וטוענים כי נסיבות התאונה היו כאלה שרכב התובעים החל בנסיעה לאחור ופגע ברכב הנתבעים.
3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה נשמעו ראיות הצדדים, והעידו הנהגים המעורבים בתאונה.
4.בתום הישיבה, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר, לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, ולאחר שהובהר לצדדים כי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו, וכי בית המשפט יכול לקבל את התביעה במלואה, לדחותה או לקבלה חלקית.
5.על סמך מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, לאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, בשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה ומוקדי הנזק ברכבים , תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבל את התביעה במלואה.
איני מקבל את גרסת הנתבעים לפיה רכב התובעים נסע לאחור ופגע ברכב הנתבעים. איני מקבל את גרסת הנתבעים לפיה רכב התובעים התדרדר לאחור ופגע ברכב הנתבעים שכן לא ייתכן כי רכב התובעים התדרדר לאחור וגם התדרדר לפנים (עמ' 4, שורות 13-10 לפרוטוקול).
6.הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, ישלמו לתובעים את הסכומים הבאים:
6.1.סך של 19,718 ₪, המהווה את סכום התביעה, בתוספת אגרת בית המשפט, ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד למועד התשלום המלא בפועל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|