תא"מ 22426-03-15 איי.די.איי. חברה לביטוח בע"מ ואח' נ' דן חברה לתחבורה ציבורית בע"מ
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
22426-03-15
11.11.2015 |
|
בפני השופט: נצר סמארה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. איי. די. איי. חברה לביטוח בע"מ 2. דניאל בקר עו"ד דביר אייזן |
נתבעת: דן חברה לתחבורה ציבורית בע"מ עו"ד הקמן |
| פסק דין | |
1.לפניי תביעה כספית בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש שנגרמו בתאונת דרכים שאירעה ביום 21.08.2014, בין כלי רכב, מ"ר 88-562-78 (להלן: "רכב התובעת") לבין כלי רכב, מסוג אוטובוס, מ"ר 90-913-01 (להלן: "האוטובוס") (ולהלן: "התאונה").
2.אין מחלוקת לעניין עצם קרות התאונה, אלא לעניין נסיבות התרחשותה.
3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה הוצגו ראיות מטעם הצדדים, והעידו הנהגים המעורבים בתאונה.
4.בתום הדיון בתביעה, ולאחר שמיעת טענות הצדדים והעדויות, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר, לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, לאחר שהובהר לצדדים כי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו, וכי בית המשפט יכול לקבל את התביעה במלואה, לדחותה או לקבל אותה באופן חלקי.
5.על סמך מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, ולאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, בשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה ומוקדי הנזק ברכבים, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל במלואה.
הגם שהצדדים הסכימו למתן פסק דין על דרך הפשרה וללא נימוקים, מצאתי ליתן הנמקה קצרה לביסוס מסקנתי:
אני מעדיף את גרסתו של נהג רכב התובעים, שהייתה מפורטת, עקבית וקוהרנטית, על פני גרסתו של נהג האוטובוס שהייתה מתחמקת, מהוססת, לא התיישבה עם תמונות בדבר מיקום כלי הרכב בזמן אמת והותירה בי רושם בלתי מהימן.
מעיון בתמונת הרכבים בזירת התאונה (ת/2) ניתן לראות באופן חד וברור כי רכב התובעת מצוי בנתיב השמאלי ואילו האוטובוס מצוי בעיקרו על הנתיב הימיני אולם בחלקו הוא גם על הנתיב השמאלי. זאת, בניגוד לעדותו של נהג האוטובוס כי הוא לא סטה לנתיב השמאלי אלא רכב התובעת הוא שסטה לעבר הנתיב הימיני.
יש לציין כי כאשר עומת נהג האוטובוס עם ת/2 לא ידע להסביר מדוע האוטובוס מצוי בחלקו על הנתיב השמאלי.
משכך, אני מקבל את תיאורו של נהג רכב התובעים לנסיבות התאונה וקובע כי התאונה ארעה בנסיבות שנהג האוטובוס הסיט את האוטובוס שמאלה לנתיב נסיעתו של רכב התובעים מבלי ליתן את דעתו לרכב התובעים הנוסע לצדו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|