תא"מ
בית משפט השלום אשקלון
|
21759-01-15
18/01/2016
|
בפני הרשמת:
הבכירה עידית כלפה
|
- נגד - |
התובע:(והנתבע שכנגד):
אמיר לחמי מיטל מסיקה אליהו עו"ד מיטל מסיקה אליהו
|
הנתבע:(והתובע שכנגד):
קובי אבידיאב שיאון מורבצ'יק ו יונתן דמרי עו"ד שיאון מורבצ'יק ו יונתן דמרי
|
פסק-דין |
1.תביעה לתשלום דמי תיווך בטענה כי התובע, מתווך במקרקעין במקצועו, תיווך והיווה הגורם היעיל בהתקשרות הנתבע לרכישת דירת מגורים בחברת אזורים, ותביעה שכנגד בטענה לנזקים שנגרמו לנתבע נוכח דרישת התובע.
התובע טוען כי ביום 30.10.14 שכר ממנו הנתבע שירותי תיווך וחתם על טופס הזמנת שירותי תיווך. לאור מידע שנמסר לו מהנתבע בדבר ניסיון לרכוש דירה מחברת אזורים, שלא צלח בעבר, ניסה התובע לאתר לנתבע דירה כאמור ואכן מצא דירה אחרונה בהחלט בפרויקט ובמחיר מוזל לנוכח מבצע בו יצאה החברה.
משנמצאה הדירה כאמור, ניגש התובע יחד עם מתווך נוסף, מר אייל צברי, אל הגב' סנדרה, מנהלת המכירות, ושניהם עלו יחד איתה לראות את הדירה המצויה בקומה העשירית. לאחר קבלת מלוא הפרטים שלח התובע מסרון לנתבע וקבע להיפגש עמו למחרת ליד משרד המכירות.
עקב בעיה אישית נבצר מהתובע להגיע לפגישה כמתוכנן, אך כשהודיע על כך בבוקר הפגישה לנתבע, מסר לו הנתבע כי הוא כבר נמצא במקום ומשרד המכירות פתוח ועל כן התובע אמר לו כי הוא נשלח על ידו, והנתבע מצדו אישר לו להוסיף את הפרטים של הדירה בטופס ההזמנה.
2.הנתבע טוען מנגד כי במסגרת ההתקשרות בין הצדדים הוזמנו שירותי תיווך בקשר עם דירה הנמצאת ברחוב ביכורי ענבים, ועבור דירה זו בלבד, כאשר אין מחלוקת כי העסקה בקשר עם דירה זו לא יצאה אל הפועל.
הדירה שנרכשה ע"י הנתבע בפועל נרכשה באופן עצמאי מחברת אזורים וללא תיווך כלשהו, והמידע על כך נמסר לתובע ע"י הנתבע בעצמו. התובע מעולם לא הפנה את הנתבע לדירה אותה רכש, והצעת התובע הסתכמה בדירה "יד שניה" בפרויקט אזורים, דירה אחרת, שלגביה לא נחתמה הזמנת תיווך, ואשר לא יצאה אל הפועל נוכח רכישת הדירה החדשה כאמור.
הנתבע טוען אפוא כי השינוי שנעשה בטופס הזמנת התיווך בדיעבד נעשה שלא על דעתו ולא בהסכמתו.
3.לאחר ששקלתי בטענות הצדדים, ומתוך נטלי ההוכחה הנותנים, מצרף הראיות והנסיבות, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה העיקרית וכן דין התביעה שכנגד להידחות.
מטעם התובע העיד מלבדו מר אייל צברי, מתווך במקרקעין, ומטעם הנתבע העידה מלבדו הגב' סנדרה בן שימול, מנהלת משרד המכירות של חברת אזורים.
מאחר שתובענה זו נדונה בסדר דין מהיר, הרי שלפי הוראות תקנה 214טז(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, ינומק פסק הדין באופן תמציתי.
4.הוראות הדין המחייבות בסוגיה זו קבועות בסעיף 9(א) לחוק המתווכים במקרקעין, תשנ"ו-1996, שנוסחו כדלהלן: