חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 21581-01-14 א.ד.מ. ניהול ואחזקת מבנים בע"מ נ' ד"ר ירושלמי ישראל בע"מ

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
21581-01-14
7.5.2015
בפני השופט:
עמית יריב

- נגד -
תובעת:
א.ד.מ. ניהול ואחזקת מבנים בע"מ
עו"ד צבי הר-נבו
נתבעים:
ד"ר ירושלמי ישראל בע"מ
עו"ד אילן הלוי
פסק דין
 
  1. לפניי תביעה לתשלום דמי ניהול ואחזקה שסיפקה התובעת לנציגות הבית המשותף בשני מבנים: "בית הדר" בתל-אביב ובניין ברחוב ברוך הירש בבני ברק (להלן: "בית הדר" ו"ברוך הירש" לפי העניין.

    רקע עובדתי וטענות הצדדים

  2. אין מחלוקת בין הצדדים, כי הנתבעת מחזיקה ב-14.58% מן הזכויות בבית הדר, וב-8% מן הזכויות בברוך הירש.

    לטענת התובעת, חבה הנתבעת דמי ניהול בגין בית הדר בסך 46,671 ₪ נכון ליום הגשת התביעה, על פי חישוב של 14.58% מדמי הניהול החודשיים שנקבעו בהסכם ההתקשרות בין התובעת ובין נציגות בעלי היחידות בבית הדר (נספח 1 לכתב התביעה, להלן: "הסכם בית הדר"), שעמדו בתקופה הרלוונטית על 20,000 ₪ בחודש לבניין כולו, וזאת מאחר שלא שילמה כלל את דמי הניהול מיום 1.1.2013 ואילך.

    גם ביחס לברוך הירש, טוענת התובעת כי הנתבעת חדלה מלשלם את דמי הניהול החל בינואר 2013, על פי תחשיב של החזר הוצאות בתוספת דמי ניהול קבועים בסך 5,590 ₪ בתוספת מע"מ לכל חודש (לבניין כולו) (וראו נספח 10 לכתב התביעה). חובה של הנתבעת בגין ברוך הירש עומד, כך לטענת התובעת, על סך של 11,720 ליום הגשת התביעה.

  3. הנתבעת אינה כופרת בכך שחדלה לשלם את דמי הניהול בשני הבניינים בחודש ינואר 2013, אולם היא טוענת את הטענות הבאות ביחס לחוב הנטען:

    • גביית יתר – לטענת הנתבעת, גבתה התובעת דמי ניהול ביתר ביחס למוסכם עמה בהסכם הניהול בבית הדר, הן מאחר שנגבו סכומים גבוהים מאלה שהוצאו לצורך האחזקה, והן מאחר שהתובעת נטלה לכיסה את תקבולי החניון הפועל בבניין. לביסוס טענה זו הובאה חוות דעתו של רו"ח גידי קוכמן, אשר ניתח את מבנה ההוצאות וההכנסות של הבניין לפי נתונים שסיפקה לו הנבתעת.

    • הפרת הסכם הניהול על-ידי התובעת – לטענת הנתבעת, אף שהיה על התובעת לספק שירותי ניקיון ואחזקה בשני המבנים נושא ההליך שלפניי, השירות שסיפקה היה לקוי, חלקי וחסר.

  4. עוד טענה הנתבעת לזכותה לקזז תשלומים שונים ששילמה בגין "הכנת תוכנית מדידות לחזיתות הבנין במסגרת מו"מ מול עירית תל אביב לאחר קבלת תוכנית השימור 2650/ב" (סעיף 34 לכתב ההגנה).

  5. בכתב ההגנה הופיעה גם הטענה כי התשלומים ששולמו בפועל בברוך הירש לא הוכחו, אולם כפי שציין ב"כ התובעת בסיכומיו, הנתבע לא חזר על טענתו זו בסיכומים, ומכאן שזנח אותה.

  6. במהלך הדיון הסכימה התובעת, כי הנתבעת זכאית לקזז מחובה כלפי התובעת סך של 3,441.66 ₪, המהווים תשלום חשבון חשמל ששילם מנהל הנתבעת מכיסו בגין צריכת החשמל בברוך הירש (עמ' 18 לפרוטוקול, ש' 22). סכום זה יופחת, אפוא, מכל סכום שייפסק לחובת הנתבעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>