- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 20908-06-13 בנק הפועלים חיפה סניף קריית חיים 12720 נ' ואקנין(המנוח) ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום חיפה |
20908-06-13
9.2.2015 |
|
בפני השופטת: אילת דגן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: בנק הפועלים חיפה סניף קריית חיים 12720 |
הנתבעים: 1. ברכה ואקנין ז"ל (המנוחה) 2. נסים ואקנין (ניתן פסק דין) 3. נפאל ואקנין 4. יוסי ואקנין 5. אלין ואקנין |
| החלטה | |
|
לפניי בקשת הנתבעים 3-5, ילדי המנוחה הגב' ואקנין ברכה ז"ל, לסילוק התביעה נגדם על הסף.עסקינן בתביעה בגין יתרת חוב בחשבונה של המנוחה, שנפטרה ביום 15/9/12, נגד מר ניסים ואקנין, בעלה, ונגד שלושת ילדיה, המבקשים, כיורשים.
לטענת הנתבעים, יש לדחות את התביעה נגדם על הסף. סעיף 126 לחוק הירושה, תשכ"ה 1965 (להלן: "חוק הירושה") קובע כי עד לחלוקת העיזבון אין היורשים אחראים לחובות העיזבון אלא בנכסי העיזבון. אמם נפטרה ביום 15/09/12. עיזבונה טרם חולק, אם כי הוגשו בקשות למתן צו ירושה ולאחר מכן בקשה לצו קיום צוואה לאחר שהתברר כי המנוחה השאירה צוואה. הם אינם יורשי המנוחה, ומכאן שלא מתקיימת נגדם עילת תביעה. התביעה נגד המבקשים מבוססת אך ורק על מעמדם כיורשים בכוח ואם לא כך ייקבע ע"י רשם הירושות או הגורם המוסמך, לא הייתה הצדקה לתבוע אותם מלכתחילה.
לטענת התובע, יש לדחות את הבקשה.
סעיף 1 לחוק הירושה קובע כי "במות אדם עובר עזבונו ליורשיו". בניגוד לטענת המבקשים הם עשו הלכה למעשה חלוקה של נכסי העזבון מבלי לפרוע את חובותיו לנושים. כך למשל הצהירה המבקשת 5 בסעיף 6 לתצהירה כי המבקשים עושים שימוש בדירה שלמנוחה מחצית הזכויות בה. גם לגבי רכב המנוחה, המבקשים לא מפרטים האם נעשה שימוש ברכב ומי עושה בו שימוש.
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לבקשה דין הבקשה בשלב זה להדחות.
סעיף 1 לחוק הירושה קובע
"במות אדם עובר עזבונו ליורשיו". בהתאם לסעיף 2 "היורשים" "הם יורשים על פי דין או זוכים על פי צוואה; הירושה היא על פי דין זולת במידה שהיא על פי צוואה". 126 לחוק הירושה קובע כי: "עד לחלוקת העזבון אין היורשים אחראים לחובות העזבון אלא בנכסי העזבון".
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
