חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 19499-07-13 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' מוטי ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
19499-07-13
11.12.2016
בפני השופט:
עדי סומך

- נגד -
תובעת::
כלל חברה לביטוח בע"מ
נתבעים::
1. אלקיים מוטי
2. מסיעי שדרות-כהן ובניו בע"מ
3. קש חתמים בינלאומיים סוכנות לביטוח כללי (2010) בע"מ

פסק דין
 

  

הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק בתיק זה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984.

 

לאחר ששמעתי את עדי הצדדים במסגרת הדיון בפניי והתרשמתי מעדותם, עיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים שהוצגו בפניי במעמד הדיון, ובכלל זה תמונות נזקי רכב התובעת, ומקום התאונה, אני מורה על דחיית התביעה כיוון שלא השתכנעתי מגרסת עדי התובעת לדרך התרחשות התאונה. מצאתי בעדות עדי התובעת ובחומר הראייתי בתיק, ספק ביחס להיתכנות התאונה על פי גרסה זו.

 

גרסה זו לוותה בשלוש הודעות שונות לא קוהרנטיות אחת לשנייה. כך, בגרסה הראשונית לחברת הביטוח דווח טלפונית לקונית על פגיעה מאחור ברכב התובעת בלבד. בגרסה שנייה לחברת הביטוח בכתב יד דווח על פגיעה מאחור באופן מפורט יותר ללא אזכור בלימת הרכב ומדוע. דווח על תאונה במהלך האטה , עצירה, ותאונה. גרסה שלישית, מאוחרת לשתי הגרסאות הקודמות, ניתנה במשטרה והפעם הוזכרה לראשונה הטענה שרכב התובעת עצר לפני ההתנגשות משום חתולה שעברה פתע את הכביש, דבר זה כך נטען, גרם לעצירת הרכב ומיד להתנגשות שבין הרכבים. הנה כי כן- שלוש גרסאות מתפתחות לכדי גרסה אחת גדולה ולא אחידה כאשר בגרסה השנייה אף צוין כי רכב התובעת היה במהלך האטה ועצר בעקבות חריקת בלמי אוטובוס הנתבעים בעוד שבגרסה השלישית סיבת העצירה נותרה חיצונית לגמרי. אגב, בכל אחת מהגרסאות לא צוינה סיבת החניה מימין, דבר שעלה כעניין מהותי בעדותם של עדי התובעת. גם העובדה שעל פי עדות עדי התובעת הנתבע 1 התנצל לאחר התאונה אך דבר לא צוין לעניין זה בטפסי ההודעה לצד עדות רעיית נהג התובעת בדבר תמונות שצולמו על ידה מיד לאחר התאונה שלא הובאו לעיון בית המשפט, הגם חשיבותן לבחינת מנח הרכבים לאחר התאונה ותוואי המקום, מדברות בעד עצמן ופועלות לרעת התובעת. ככלל יובהר גם שעל פי תוואי הדרך הפתוח לגמרי קדימה ורוחב הנתיבים, הסבירות שאוטובוס הנתבעים התנגש ברכב שמלפניו ללא סיבה חיצונית לעין, נראית קלושה לגמרי. בכדי שכך יקרה צריך להביא בחשבון חוסר ריכוז של הנתבע 1 או מהלך שאינו קשור בנהג זה. מהתרשמותי מהעדויות והעדים, הגעתי למסקנה כי לא חוסר ריכוז שקשור בנתבע 1 גרם לו לא להבחין ברכב התובעת הנוסע מולו וזאת בפרט לנוכח הודעת נהג התובעת – השנייה במספר, לפיה: " נשאר הרבה רווח בין רכב שלנו לכביש כדי שאוטובוס יוכל לעבור", כי אם בסבירות מה שגורם חיצוני גרם לאוטובוס זה לפגוע ברכב שמלפניו. גורם זה כנסיעת רכב התובעת לאחור, אינו יוצא מכלל אפשרות סבירה לנוכח האמור.

 

אין צו להוצאות, למעט שכר התייצבות הנתבע 1 כנפסק בדיון לתשלום על ידי התובעת בתוך 30 ימים מהיום.

 

ניתן היום, י"א כסלו תשע"ז, 11 דצמבר 2016, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1

 

  התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>