חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 19230-09-14 פארס נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חיפה
19230-09-14
30.8.2015
בפני השופט:
אהרון שדה

- נגד -
תובעים:
חאתם פארס
עו"ד ח. סבית
נתבעים:
מדינת ישראל
פסק דין

 

לפני תביעה לשון הרע ובה עתירה לפסיקת פיצוי סטטורי בהתאם לחוק.

 

העובדות שאינן במחלוקת:

 

בסמוך לחודש אפריל 2014 קיבל התובע מסמכים מהם עולה שהוא קשור לכאורה לעסקת מכר מקרקעין הנוגעת לחלקה 42 בגוש 19401 שבגינה הוצאה שומה מס' 112277389.

השומה כללה דרישת תשלום ובגינה הוטלו עליו עיקולים.

 

ביום 18.5.14 פתח התובע בהליך של המרצת פתיחה במסגרתו ביקש מבית המשפט לאסור על הנתבעת לפעול כנגדו בגין השומה, להורות על ביטול העיקולים ולחיוב הנתבעת בהוצאות.

לאחר פתיחת ההליך, נבדקו טענות התובע והנתבעת ביטלה מיד את השומה ואת העיקולים כאשר היא גם חויבה בהוצאות משפט בסך 5,500 ₪.

 

טענת הנתבעת לפיה התובע כלל לא פנה אליה עובר לפתיחת ההליך, עלתה כבר אז ובית המשפט הגם שלא הכריע בה, נתן לה משקל בעת פסיקת ההוצאות. יצוין שעד רגע זה אין שום ראיה על פניה כזו בכלל ופניה כזו בכתב (המתבקשת בנסיבות העניין) בפרט.

 

אין כאמור חולק שהתובע איננו קשור לאותה עסקת מקרקעין וכי עקב טעות בהקלדת מספר תעודת זהותו הוצאה השומה על שמו.

 

התובע טוען כי עקב הטלת העיקולים נגרם לו נזק רב שכן הוא מנהל עסק להמרת מטבע ברם ראיות על נזק וכימותו לא הובאו ולכן בכל מקרה תביעה זו נותרת במתחם הפיצוי הסטטורי תוך שהוא מפנה לפסיקה שצירף לסיכומיו. התובע מנסה להראות כי הנתבעת פעלה מתוך עמדת כוח ובכוונה לפגוע ברם כבר עתה יאמר שאינני מקבל כלל טענה זו ואין ספק שמדובר בטעות בתום לב שמקורה בהקלדת מספר ת.ז. שגוי.

 

הנתבעת טוענת שתי טענות, האחת כי העילה מוצתה כבר בהליך הקודם וכי התובע לא ביקש שם פיצול סעדים והשניה שמטעמי מדיניות משפטית אין לקבוע כי כל הטלת עיקול או פעולה עקב טעות מצד המדינה מהווה לשון הרע, בוודאי לא כאשר מדובר בטעות בתום לב, הנתבעת מפנה לכך שמדובר בגישה שיפוטית שמתקבלת לא פעם בפסיקה וצירפה פסיקה שכזו לטיעוניה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>