חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 19206-01-15 חיש טכנולוגיות ושינוע בע"מ ואח' נ' רואשדה

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חיפה
19206-01-15
25.10.2016
בפני הרשמת הבכירה:
הדס שכטר-ישראלי

- נגד -
מבקש-נתבע:
טלאל רואשדה
משיבות-תובעות:
1. קראל רם בע"מ
2. חיש טכנולוגיות ושינוע בע"מ

החלטה


 
 

1.לפניי בקשת הנתבע מיום 16/8/16 (להלן:" הבקשה") לביטול פסק הדין שניתן כנגדו בהעדר הגנה ביום 20/4/15 על ידי כבוד הרשם הבכיר זיתוני ( להלן: "פסק הדין").

 

פסק הדין ניתן לאחר שהוגש לתיק אישור מסירת כתב התביעה לגברת ושמה : סוניה תוך שנכתב בתצהיר המוסר כי מדובר באשתו של הנתבע.

 

2.בבקשה טען הנתבע כי הוא כלל אינו נשוי ובהתייחס לטענה זו הוגש תצהיר מבצע המסירה במסגרת תגובת התובעות לבקשה, בו צוין כי המוסר ציין בטעות כי מדובר באשתו של הנתבע שעה שזכור לו כי המסירה בוצעה לאמו של הנתבע, אשר חתמה על קבלת כתב התביעה.

 

3.אין מחלוקת כי שמה של אם הנתבע הוא סוניה ( צילום תעודת הזהות של הנתבע צורף כנספח ב' לבקשה) ומקבלת אני אפוא את גרסת התובעות, אשר נתמכה בתצהיר מתוקן מטעם מבצע המסירה, בענין המצאה לאם הנתבע, בפרט בנסיבות בהן הנתבע לא צירף תצהיר מטעם אִמו.

 

4.אוסיף ואומר כי אין בהיעדרותו של הנתבע מהמען בו בוצעה המסירה בזמנים הרלוונטיים לביצועה כדי לתרץ את אי הגשת כתב ההגנה, שעה שבוצעה מסירה כדין לאמו במען הרשום כמענו.

 

מכאן - שאין מקום להורות על ביטול פס"ד משיקולי צדק.

 

5.חרף זאת, ונוכח אופי התובענה, מצאתי כי יש לערוך בירור עובדתי בטענות הצדדים ולאפשר לנתבע להשמיע טענותיו באשר לגובה חיובו בגין נזקי התאונה נשוא כתב התביעה, הגם שהוא אינו חולק על כך שאביו הוא שנהג ברכבו בעת קרות התאונה וכי הוא האשם בכך שהתאונה ארעה נוכח פגיעתו ברכב צד ג'.

 

6.לא נעלמה ממני טענת התובעות על פיה אין הן קשורות ואינן צד למחלוקת בין הנתבע לבין חברת הביטוח שלו ( נספח ב' לתגובת התובעות) אולם לטעמי אין בכך כדי לנעול את שערי בית המשפט בפני הנתבע ויש לאפשור לו לטעון טענותיו באשר לחיובו, ככל שאלה נוגעות לתובעות.

 

7.מטעם זה יש מקום להורות על ביטול פס"ד מטעמים שבשיקול דעת אולם בכפוף לחיוב הנתבע בהוצאות התובעת בפרט נוכח המועד בו הוגשה הבקשה שלפניי ובאיזון בין זכויות הצדדים תוך שנלקח בחשבון אינטרס ההסתמכות של התובעות בדבר סופיות ההליך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>