חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 18239-04-14 נע.לי.די. שיווק בע"מ נ' פרלמוטר

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום קריות
18239-04-14
5.11.2014
בפני השופט:
נאסר ג'השאן

- נגד -
תובעים:
נע.לי.די. שיווק בע"מ
נתבעים:
חיים פרלמוטר
פסק דין
 

 

1.הצדדים הסמיכו את בית המשפט לפסוק על דרך הפשרה, לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד- 1984.

2.התביעה שלפניי היא תביעה בגין נזקי רכוש ונזקים עקיפים שלטענת התובעת נגרמו לה כתוצאה מתאונת דרכים שאירעה ביום 16.2.2013 בעקבותיה נגרמו נזקים לרכבה המסחרי מסוג שברולט סוואנה שנת ייצור 2010 מ.ר 40-939-72 (להלן: "רכב התובעת"). עפ"י הנטען בכתב התביעה, ביום התאונה עמד רכב התובעת בשיירה ברמזור אדום בצומת מסעדת נתק'ה" בקרבת קיבוץ כפר מסריק, ומשאית מ.ר 21-107-70 (להלן: "המשאית") ביקשה לבצע פניית פרסה מכביש 4 לכביש שירות המוביל לאזור התעשייה, ותוך כדי פנייה פגעה המשאית ברכב התובעת וגרמה לו נזקי רכוש. התובעת טענה כי עפ"י חוות דעת שמאי עלות תיקון הרכב מגיעה כדי סך 5,599 ₪ לפי חוות דעת שמאית שצורפה לכתב התביעה. בנוסף, התובעת עתרה לחייב את הנתבע לשלם לה סך 590 ₪ בגין עלות חוות דעתו של השמאי וסך 5,600 ₪ "בגין שהיית הרכב במוסך" (סך 2,800 ₪ בגין כל יום) וסך 2,500 ₪ בגין נזקים לא ממוניים. התובעת העמידה את תביעתה על סך כולל של 14,289 ₪.

 

3.הנתבע כופר בטענות התובעת, והוא טוען כי התאונה אירעה באזור שבו היתה צפיפות גדולה של כלי רכב, הנתבע עצר את המשאית הנהוגה על ידו על מנת לאפשר לרכב שנסע לפני רכב התובעת לעבור את הצומת, וכאשר החלה המשאית לנסוע, "נדחף רכב התובעת כדי לעבור גם הוא וגרם לתאונה". הנתבע כפר בשיעור הנזקים הנטענים.

 

 

 

 

4.שמעתי את עדות שני הנהגים, ולאחר ששקלתי את האמור בכתבי הטענות, בתצהירים שהגישו הצדדים ובמוצגים שהוגשו, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת את הסך 6,500 ₪. בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת את הסך 1,250 ₪ בגין שכר טרחת עו"ד והוצאות משפט בסך 500 ₪. הסכומים הנ"ל ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישאו הסכומים הפרשי הצמדה וריבית החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

 

 

 

 

ניתן היום, י"ב חשוון תשע"ה, 05 נובמבר 2014, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>