- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 17575-11-14 אלפא ואח' נ' שומיר ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
17575-11-14
20.7.2015 |
|
בפני השופט: נצר סמארה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. שמעון אלפא 2. איי. די. איי חברה לביטוח בע"מ עו"ד אמיר עזר |
נתבעים: 1. בדיר שומיר 2. ק.ש. חתמים בינלאומיים סוכנות לביטוח כללי (2010) בע"מ עו"ד יהושע אברהם |
| פסק דין | |
1.לפניי תביעה כספית בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש שנגרמו בתאונת דרכים שאירעה ביום 06.07.2014, בין כלי רכב, מ"ר 44-628-64 (להלן: "רכב התובעים") לבין כלי רכב, מסוג משאית, מ"ר 74-978-52 (להלן: "המשאית") (ולהלן: "התאונה").
2.אין מחלוקת לעניין עצם קרות התאונה, אלא לעניין נסיבות התרחשותה.
3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה הוצגו ראיות הצדדים, העידו נהגי כלי הרכב המעורבים בתאונה ועד ראייה נוסף מטעם התובעים שישב ברכב התובעים בעת קרות התאונה.
4.בתום הדיון בתביעה, ולאחר שמיעת טענות הצדדים ועדותו של נהג רכב התובעת, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר, לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, לאחר שהובהר לצדדים כי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו, וכי בית המשפט יכול לקבל את התביעה במלואה, לדחותה או לקבל אותה באופן חלקי.
5.על סמך מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, ולאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, בשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה ומוקדי הנזק ברכבים, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל חלקית, באופן שאחריותו של נהג המשאית לקרות התאונה תעמוד על שיעור של 60%.
הגם שהצדדים הסכימו למתן פסק דין על דרך הפשרה וללא נימוקים, מצאתי ליתן הנמקה קצרה לביסוס מסקנתי:
אני מעדיף את גרסתו של נהג רכב התובעים ושל העד מטעמו, על פני גרסתו של נהג המשאית.
גרסתם של עדי התובעים הייתה קוהרנטית, רצופה סדירה ומשכנעת לעומת גרסתו של נהג המשאית שהעלתה סימני שאלה רבים ובלתי מהימנה עליי.
אני סבור כי נסיבות התאונה היו כפי שתיאר נהג רכב התובעים בעדותו בבית המשפט. נהג רכב התובעים ניסה להשתלב בנתיב השמאלי מבין שני נתיבים לאותו הכיוון, אך לאור עומס התנועה שהיה בכביש ולאור מופע אור אדום ברמזור ועצירת הרכבים בעקבות כך, לא הספיק רכב התובעים להשתלב בנתיב השמאלי אלא באופן חלקי ביותר, כך שחלק מרכב התובעים מצוי בנתיב השמאלי וחלקו בנתיב הימיני, בצורה אלכסונית בנטייה שמאלה.
במצב זה היה על נהג המשאית להבחין ברכב עומד בצורה אלכסונית עם נטייה לנתיב השמאלי, ולהבין כי רכב זה מנסה להשתלב בנתיבו ולפני המשאית. ברם, נהג המשאית או שלא הבחין בתנאי הכביש מקום שהיה עליו ליתן דעתו לכך, או שסבר כי יוכל להקדים את רכב התובעים או שרכב התובעים יאפשר למשאית להתקדם לפניו. במצב דברים זה נהג המשאית התרשל בנהיגתו, ומכאן אחריותו לתאונה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
