לוי חן נ' בר ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום ראשון לציון
16228-04-15
13.4.2016
בפני הרשמת הבכירה :
רבקה ארד

- נגד -
תובע:
עו"ד זורנו לוי חן
נתבעים:
1. יעקבי בר
2. הראל חברה לביטוח בע"מ

פסק דין
 
  1. רכבו של התובע ניזוק בתאונה מיום 31.12.14, בה היה מעורב רכב הנהוג ע"י נתבע 1 ומבוטח ע"י נתבעת 2. אין מחלוקת כי נתבע 1 אחראי לתאונה. כפועל יוצא, הנתבעים פיצו את התובע בגין נזקיו, אם כי לא בהתאם למלוא דרישתו ומכאן התביעה לתשלום ההפרשים.

  2. בדיון שהתקיים טענו ב"כ הצדדים לעניין ההפרשים האמורים ואף השלימו טיעון בכתב.

  3. לאחר ששבתי ועיינתי בטענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל במלואה.

  4. ירידת ערך - השמאי אשר בדק את רכב התובע לאחר התאונה העריך בחוות דעתו כי כתוצאה מהתאונה נגרמה לרכב ירידת ערך בשיעור 4.07% מערך הרכב בשווי 2,000 ₪, לאחר שבקביעת שווי הרכב הופחתו 22% בכין "החכר לשעבר".

  5. הנתבעת 2 השיבה לדרישת התובע, טרם הגשת התביעה: "הפיצוי בגין ירידת הערך יבחן בקבלת טופס תקינות הרכב בעת קנייתו מחברת ההשכרה". בכתב ההגנה נטען כי התובע נמנע מלהעביר לה מסמך מהותי זה ואף לא צרפו לכתב התביעה.

  6. הנתבעת לא הבהירה די הצורך טיבו של המסמך אותו היא דורשת ולא השכילה להסביר הרלוונטיות שלו לעניין ירידת הערך. מטיעוני ב"כ הנתבעת בדיון עולה כי מדובר בטופס בדיקה שנערך טרם מכירת הרכב. אין מדובר במסמך ערוך ע"י שמאי וממילא לא ברורה השלכתו על קביעת ירידת הערך של הרכב.

  7. התביעה נסמכת על חוו"ד שמאי. הנתבעת לא ביקשה לחקור את השמאי על חוות דעתו ואף לא הציגה חוו"ד נגדית מטעמה. לכן, ונוכח אי הבהירות של טענת הנתבעת ככל שנוגעת למסמך האמור, לא מצאתי ממש בטענת הנתבעת 2 לעניין ירידת הערך.

  8. שכ"ט שמאי - התובע שילם שכ"ט שמאי בסך של 977 ₪ (קבלה צורפה לכתב התביעה). הנתבעת 2 שילמה עבור רכיב זה 650 ₪. בכתב ההגנה נטען כי שולם הסכום המקובל בגין שכ"ט שמאי ואין התובע זכאי להפרש.

  9. אמנם, קיימים מקרים לא מעטים בהם בגין נזקים בסדר גודל דומה שמאים אחרים עשויים לדרוש סכומים נמוכים יותר (500-600 ₪), אך קיימים מקרים לא מעטים אחרים בהם שכ"ט השמאי גבוה יותר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>