חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שקלים נ' דוד פור

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום צפת
15516-11-17
16.2.2018
בפני הרשם בכיר:
מוהנד חליאלה

- נגד -
תובע:
טל שקלים
נתבעת:
שרה דוד פור
פסק דין
 

 

תביעה בסדר דין מהיר ע"ס 10,860 ₪.

 

בכתב התביעה נטען כי הנתבעת ביחד עם שלושה מאחיה התקשרה עם התובע ,עורך דין במקצועו, לצורך ביצוע הליך משפטי ; בהסכם התחייבו האחים לשלם לתובע סך של 28,000 ש"ח בצרוף מע"מ והוצאות שיידרשו בהליך המשפטי; סוכם כי כל אח ישלם 7,000 ₪ בצירוף מע"מ ואת חלוק היחסי באגרה; (עותק ההסכם צורף לכתב התביעה); הנתבעת לא שילמה את חלקה בסך של 8,190 ₪ כולל מע"מ ו 806 ₪ בגין אגרה וכן הוצאות נסיעה והוצאות משרדיות שונות בסך של 694 ₪; התובע מבקש לחייב את הנתבעת בסכום הנ"ל ובנוסף סךשל1,000 ₪ בגין משלוח מכתבי דרישה באמצעות שליחים.

 

הנתבעת טענה להגנתה כי התובע לא פעל בתום לב ;אין בדעתה להתחמק מתשלום; המשפט לא התנהל כמצופה; הי לא זומנה על ידו לדיון; ידעה על הדיון משכנים וחברים; לא קיבלה ממנו אינפורמציה על התיק; מעולם לא קיבלה מסירה ידנית; הטענה כי קרעה את מעטפה שקרית ובגדר הוצאת דיבה; ההתנהלות שלו הייתה בלתי מקצועית מלכתחילה דבר המעיד על חוסר מקצועיות מול אדם שמחזיק בעמדת כוח ; עוד טענה כי התובע משתמש בידע שלו "בצורה בריונית כוחנית מול לקוח קטן וחסר סיכוי".

 

אף כי בקשת הרשות להתגונן כללית ביותר ועל מנת לשמור על זכויותיה של הנתבעת שאינה מיוצגת ניתנה לה רשות להתגונן והתיק נקבע להוכחות.

 

הנתבעת לא הגישה התצהיר עדות ראשית. ניתנה החלטה כי תצהיר ההתנגדות ישמש כתצהיר עדות ראשית.

 

התובע הגיש תצהיר מפורט ביותר בו פירט את מהות השירות שנקבע בהסכם שכר טרחה ברור ומודפס שנחתם על ידי הנתבעת ושלושת אחיה. כמו כן פירט בתצהיר כי השירות ניתן על ידו, הוגשה בקשה לצו מניעה וכן תביעה עיקרית והמשפט הסתיים בפסק דין אך הנתבעת התחמקה משתלום.

 

הנתבעת לא חקרה את התובע על תצהירו למעט שאלה אחת:

 

" למה לא זימנת אותי לבית המשפט? לא נתת לי שום מסמך, אסמכתא, טלפון.

ת. כפי שפירטתי באריכות בתצהיר, לאחר שהנתבעת הייתה צריכה לשלם, היא חדלה מלשתף פעולה ולענות לטלפון. כפי שציינתי במספר סעיפים, נאלצתי לתקשר עמה דרך שני אחיה, מאחר והנתבעת לא ענתה בכל צורה לטלפון ולהודעות. בסופו של יום, נאלצתי לרדת לדיון רק עם אחד מאחיה, מאחר והיא לא שיתפה פעולה כמו שמפורט באריכות בתצהירים. אבקש לציין כי גם אני וגם היא דיברה עם אחיה. תחלופת האסאמאסים ביני ובין יעקב מדברת בעד עצמה."

 

תצהירו של התבוע לא נסתר והוא מגובה במסמכים ובהסכם שכר הטרחהברור עליו חתמה הנתבעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>