חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 15047-07-15 מיטרא הנדסה - יעוץ מים וסביבה בע"מ נ' תוכן תכנון,כלכלה וניהול בע"מ

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום כפר סבא
15047-07-15
24.1.2017
בפני הרשם הבכיר:
צוריאל לרנר

- נגד -
תובעת:
מיטרא הנדסה - יעוץ מים וסביבה בע"מ
נתבעת:
תוכן תכנון כלכלה וניהול בע"מ
פסק דין

 

בפני תביעה כספית, בסך של 43,895 ש"ח (כולל מע"מ). הוגש כתב הגנה.

 

בנסיבות, הסכימו הצדדים להכרעה לפשרה על פי סעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט, ובהסתמך על החומר שבתיק וסיכום טענות בכתב, ובאופן שסכום פסק הדין ינוע בין 22,500 ₪ (בתוספת מע"מ) לבין סכום התביעה. כך הסכימו הצדדים, וטוב שכך הסכימו, שכן "יפה כוח פשרה מכוח הדין" (תוספתא, סנהדרין א', ט"ו). הצדדים סיכמו טענותיהם, והמועד להגשת סיכומי תשובה חלף.

 

בקליפת אגוז: התובעת היתה קבלן משנה של הנתבעת בהסכם לפי שעות, וההתחשבנות בין הצדדים התבססה בין היתר על תשלומים שקיבלה הנתבעת עבור עבודות שביצעה התובעת. ההסכם בין הנתבעת לבין המשלם פקע במועד מסוים, והוארך למפרע לאחר זמן, ובאופן חלקי. גם בתקופה שבין הפקיעה לחידוש ביצעה התובעת עבודות עבור הנתבעת, אולם הנתבעת סבורה שהתובעת אינה זכאית לתשלום בעבורן, שכן לא היתה אמורה לבצען, ושללה מהנתבעת את האפשרות לבצען בעצמה. התובעת סבורה שהתשלום מגיע לה, שכן הנתבעת לא היתה מבצעת אותן בעצמה, ומאחר שהחיוב עבור שעות אלה הועבר למשלם, והנתבעת קיבלה תשלום בעבורן.

 

"פסיקה בדרך של פשרה פירושה שבית המשפט לא ידרש להכריע את הדין ולתת פסק דין על פי קביעה שבעל דין זה או אחר צודק במחלוקת על פי הוראות החוק או הדין אלא משמעותה שביהמ"ש יתן פסק דין על דרך הביניים והמיצוע שבין טענות שני הצדדים." (ר' ת.א. (ב"ש) 187/93 – פרץ אשר נ. קופ"ח של ההסתדרות, תק-מח 95(3), 240).

 

מהסכמת הצדדים, כאמור, יש לראות את כל אחד מן הצדדים כמי שמבקש לסיים את הסכסוך שנתגלע בינו לבין חברו בדרך של פשרה ולא בהכרעה שיפוטית חדה ונוקבת. הסכמה זו טומנת בחובה את נכונותו של כל צד שלא לעמוד בתוקף על כל טענותיו בבחינת "ייקוב הדין את ההר", אלא לקבל מענה הולם למכלול הסיכונים והסיכויים העומדים בפניו (ראה רע"א 5192/01 די וורולי נ' הלין (תק-על 2002(1), 408)).

לאחר ששקלתי את הסיכויים והסיכונים של שני הצדדים, ועיינתי בכתבי הטענות ובטענות הצדדים ובמסמכים שלפני, הנני קובע שיהיה זה נכון וצודק, כסילוק סופי ומוחלט של כל טענות הצדדים בעניין זה, לחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך כולל של 37,800 ש"ח. בקביעת הסכום התחשבתי, לבקשת הנתבעת, גם בכך שבהחלטת ביניים חויבה התובעת בהוצאות הנתבעת, והוצאות אלה לא שולמו. משכך, יראו את הסכום הנפסק בזה כסכום המגלם בתוכו גם הפחתה בשל קיזוז החיוב בהוצאות, ועל כן אין על התובעת עוד לשלם את ההוצאות שנפסקו. סכום זה ישולם תוך 30 יום מהיום, אחרת יצבור הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מהיום ועד לתשלום בפועל.

 

ניתן היום, כ"ו טבת תשע"ז, 24 ינואר 2017, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1 התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>