חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"מ 11847-01-14 טורקניץ נ' ב.ש. מדיקלי בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 23/07/2015 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
11847-01-14
08/03/2015
בפני השופט:
רונן אילן

- נגד -
תובעת:
רחל רוחה ברכה טורקניץ
נתבעים:
1. ב.ש. מדיקלי בע"מ
2. אבנר שמר

פסק דין
 

 

בפני תביעה לפיצויים בסך 75,000 ₪ בטענה להפרת הסכם למכירת מוצר לטיפול בפטרת.

לטענת התובעת הטעו אותה הנתבעים באפן בו הוצג המוצר אותו רכשה מהם ואף סירבו לספקו לאחר מכן, כשבכך עומדת לה הזכות לביטול ההסכם, השבת הכספים ששילמה וחיוב בפיצוי. לטענת הנתבעים, לנתבע 2 אין כל יריבות עם התובעת, ואין כל בסיס לטענות שמעלה התובעת גם ביחס לנתבעת 1, כשלמעשה היא מבקשת לבטל את ההסכם עקב שיקולי כדאיות ולאחר שלא הצליחה במכירת המוצר ללקוחותיה.

העובדות הרלוונטיות

  1. התובעת הינה קוסמטיקאית העוסקת, בין היתר, במתן טיפולי פדיקור. הנתבעת 1, חברת ב.ש. מדיקלי בע"מ (להלן: "הנתבעת") הינה חברה פרטית העוסקת בשיווק והפצת תמרוקים, לרבות כאלו המיועדים לטיפול בבעיות וטיפוח כף הרגל. הנתבע 2, פרופ' אבנר שמר (להלן: "הנתבע") הינו רופא המתמחה ברפואת עור (דרמטולוגיה).

  2. בין המוצרים אשר משווקת הנתבעת, מוצר בשם "פדיסקיט" (להלן: "המוצר") ואשר לפי הרישיון להפצתו מוגדר כתחליב לטיפול בכף הרגל. תכליתו של המוצר הסרת תאים מתים מכף הרגל כאשר כפועל יוצא מכך מוסרות עם התאים המתים גם מושבות של פטריות בכף הרגל. המחקר הקליני ביחס למוצר נערך על ידי הנתבע.

  3. לקידום פעילותה מארגנת הנתבעת ומשתתפת בכנסים שונים, בחלקם גם כאלו בהם מרצה הנתבע. במהלך חדש מרץ 2013, או בסמוך לכך, נוצר קשר בין התובעת לבין מנהל הנתבעת, מר בן ברגר (להלן: "ברגר"), והתובעת הביעה עניין ברכישת המוצר. בהמשך, ביום 14.4.13, רכשה התובעת מהנתבעת וקבלה 100 יחידות מהמוצר, תמורתן שילמה סך כולל של 10,564 ₪ (להלן: "העסקה הראשונה").

  4. כחדש לאחר מכן, במהלך מאי 2013, התנהלו מגעים בין התובעת לבין הנתבעת ונבחנה האפשרות לרכישת יחידות נוספות של המוצר על ידי התובעת. בעקבות מגעים אלו, הוסכם שהתובעת תרכוש 1,000 יחידות נוספות של המוצר במחיר של 55 ₪ ליחידה (ללא מע"מ). באותה עסקה רכשה התובעת מהנתבעת גם מוצר אחר הקרוי "אקסיט" תמורת סך של 3,276 ₪ ובסך הכל, בניכוי הנחה בסך של 2,263.43 ₪ ובתוספת מע"מ, הסתכמה הרכישה בסך של 65,578 ₪ (להלן: "העסקה השנייה"). סכום זה שולם לנתבעת במלואו על ידי התובעת ומפורט בחשבונית הנתבעת מיום 21.5.13.

  5. אף שהעסקה השנייה כללה 1,000 יחידות של המוצר, בפועל סופקו לתובעת 200 יחידות בלבד. בחדשים שלאחר מכן המוצר המשיכה התובעת בעיסוקיה כולל במכירת המוצר ללקוחותיה. ביום 8.12.13, פנתה התובעת לנתבעת בכתב, באמצעות בא כוחה, וטענה כי הנתבעת לא עמדה בהתחייבותה לספק לה 800 יחידות נוספות, כפי שסוכם בעסקה השנייה. התובעת טענה שבכך הפרה הנתבעת את התחייבויותיה ודרשה השבת סך של 52,462 ₪ ועוד החזרי הוצאות וריבית.

  6. בתגובה מיום 15.12.13 הודיעה הנתבעת שהיא דוחה את טענות התובעת וטענה, בין היתר, שהאספקה החלקית מיחידות המוצר לתובעת נבעה מבקשת התובעת עצמה וטענתה להיעדר מקום לאחסון יחידות המוצר שנרכשו, וכן שהנתבעת נכונה לספק את המוצר בכל רגע. עוד נטען במכתב הנתבעת שלמרות זאת היא נכונה לבטל את העסקה ולהשיב את הכספים ששילמה בעסקה השנייה אך בעדכון מחיר המוצר למחירו המקורי וניכוי הוצאות שונות. חילופי מכתבים נוספים בין באי כוח הצדדים לא הביאו ליישוב המחלוקות וביום 7.1.14 הוגשה תביעה זו.

    תמצית טענות הצדדים, ההליך והראיות

  7. לטענת התובעת, בוטלה העסקה השנייה על ידה כדין בשל הטעיה והפרה יסודית, ולכן יש לחייב את הנתבעת בהשבה ופיצוי, ואף את הנתבע אישית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ