- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 11126-05-14 ישיר איי.די.איי. אחזקות בע"מ ואח' נ' קרדן רכב בע"מ
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב-יפו |
11126-05-14
2.12.2014 |
|
בפני השופט: נצר סמארה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעות: 1. ישיר איי.די.איי. אחזקות בע"מ 2. לבנה שמש אמיר עזר עו"ד אמיר עזר |
נתבעת: קרדן רכב בע"מ א. ורשה עו"ד א. ורשה |
| פסק דין | |
1.לפניי תביעה כספית ע"ס 9,349 ₪, בסדר דין מהיר שעילתה נזקי רכוש שנגרמו בתאונת דרכים שאירעה ביום 02.05.2013 בין כלי רכב, מ"ר 65-208-23 (להלן: "רכב התובעות") לבין כלי רכב, מ"ר 34-363-75 (להלן: "רכב הנתבעת") (ולהלן: "התאונה").
2.אין מחלוקת לעניין עצם קרות התאונה אלא שהצדדים חלוקים באשר לנסיבות התרחשותה.
3.נערכה לפניי ישיבה מקדמית שבה נשמעו ראיות הצדדים, והעידו הנהגים המעורבים בתאונה.
4.בתום הדיון בתביעה, ולאחר שמיעת טענות הצדדים והעדויות, הגיעו ב"כ הצדדים להסדר לפיו הסמיכו הם את בית המשפט לפסוק בתביעה ובסכסוך על דרך הפשרה, ועל פי שיקול דעת בית המשפט, ללא הנמקה וללא גבולות, וזאת בהתאם לסמכות הנתונה לבית המשפט על פי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, לאחר שהובהר לצדדים כי עילות הערעור על פסק דין זה מצומצמות ביותר, באופן שקיים קושי משמעותי לערער עליו, וכי בית המשפט יכול לקבל את התביעה במלואה, לדחותה או לקבלה חלקית.
5.על סמך מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, לאחר שבחנתי את מכלול חומר הראיות בתיק, בשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה ומוקדי הנזק ברכבים, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי התובעות לא עמדו בנטל ההוכחה שמעל למאזן ההסתברויות, הדרוש במשפט האזרחי.
שני הנהגים הציגו גרסאות סותרות לחלוטין באשר לנסיבות התרחשות התאונה.
מצד אחד, העידה נהגת רכב התובעות כי היא עמדה בחניה שמנוע רכבה דומם ונהג רכב הנתבעת הגיח מצד ימין כשהוא פונה ימינה ופגע בחזית שמאל של רכבה. יודגש כי תמונת מוקד הנזק ברכב התובעות אינו עולה בקנה אחד עם מהלך התאונה כפי שמתארת נהגת רכב התובעות. מצד שני, העיד נהג רכב הנתבעת כי הוא נסע כדין כאשר הוא הבחין ברכב התובעות חונה מצד ימין וכאשר רכב התובעות חוסם חלק מנתיב נסיעתו ולפתע החלה נהג רכב התובעות בנסיעה כשהיא מבקשת לצאת מהחניה וכנף ימין אחורי של רכב הנתבעת נתפס בטמבון קדמי שמאלי של רכב התובעות, שאז לא מן הנמנע כי הפגיעה ארעה כאשר רכב הנתבעת כמעט ועבר את רכב התובעות, מה שמעיד כי רכב הנתבעת היה בשלב מתקדם יותר ומתן זכות קדימה הייתה מוטלת על נהגת רכב התובעות.
התובעות לא הצליחו להראות כי גרסתה של נהג רכבן עדיפה על פני גרסתו של נהג רכב הנתבעת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
