- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 10147-06-14 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' מועצה מקומית דיר אל-אסד ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום עכו |
10147-06-14
8.10.2015 |
|
בפני השופטת: דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: הראל חברה לביטוח בע"מ עו"ד ה' פרנקל |
הנתבעת: 1. מועצה מקומית דיר אל-אסד (ניתן פס"ד ביום 18/11/14) 2. מועצה מקומית בענה עו"ד ס' דכואר |
| פסק דין | |
לפניי תביעת התובעת לתשלום השתתפות עצמית על פי פוליסה לביטוח אחריות כלפי צדדים שלישיים.
על פי הנטען בכתב התביעה, התובעת ביטחה את המועצה המקומית אל שאג'ור במועדים הרלוונטיים לתביעה. המועצה המקומית הנ"ל, אשר הוקמה על פי חוק כאיחוד של שלוש מועצות מקומיות (מג'דל כרום, דיר אל אסד ובענה), פורקה על פי חוק בשנת 2009. שלוש המועצות המקומיות חזרו לתפקד באופן עצמאי. התביעה הוגשה בדרישה לתשלום ההשתתפות העצמית החלה על כל אחת מהנתבעות, בגין שני מקרי ביטוח אשר התובעת טיפלה בהם. ביחס לתביעה נגד הנתבעת מס' 1 הושג בין הצדדים הסכם פשרה, אשר ביום 18/11/14 ניתן לו תוקף של פסק דין.
נותרה התביעה נגד הנתבעת מס' 2 (להלן: "הנתבעת"), אשר עניינה השתתפות עצמית בגין אירוע מיום 1/12/05 שבו נפגע צד ג', ואשר בעקבותיו שולמו לאותו צד ג' פיצויים ע"י התובעת. הפיצויים ששולמו עמדו, על פי הנטען בכתב התביעה, על סך כ- 277,000 ₪, ובנוסף הוציאה התובעת הוצאות רבות לצורכי ניהול התביעה. סכום ההשתתפות העצמית הנתבע עומד על 23,477 ₪.
הנתבעת אינה חולקת, למעשה, על חובתה לשאת בסכום ההשתתפות העצמית הנתבע. טענות שונות שהועלו בעניין זה במסגרת כתב ההגנה נזנחו בסיכומים.
דומה כי ניהול תביעה זו היה נמנע, והצדדים היו מצליחים להסדיר את דרישת התובעת בהסכמה, אלמלא הודיעה התובעת לנתבעת, בהליך אחר (תיק א' 55235-03-14), כי היא דוחה את הטענה לקיומו של כיסוי ביטוחי משום שהנתבעת אינה מבוטחת של התובעת, ומשום שהפוליסה היא על שם מועצה מקומית אל שאג'ור.
לטענת הנתבעת, אם יש לראותה כחליפתה של המועצה המקומית אל שאג'ור לצורך אירועים שאירעו בתחומי שיפוטה ולדרוש עקב כך השתתפות עצמית, לא ניתן לטעון כלפיה כי היא איננה מבוטחת בפוליסה, כאשר היא מבקשת כיסוי ביטוחי לאירוע אחר שאירע באותה תקופת ביטוח.
הנתבעת טוענת, כי יש לדחות את התביעה הנוכחית בשל חוסר תום הלב שבו נהגה כלפיה התובעת בהליך האחר. לעניין זה הוגש מכתב התשובה שקיבל ב"כ הנתבעת מב"כ התובעת בתיק אזרחי 55235-03-14 (נ/1), ובו מודיעה התובעת כי היא דוחה את הכיסוי הביטוחי הן משום שמקרה הביטוח כלל לא דווח לה, והן משום שהנתבעת אינה מבוטחת בפוליסה אשר הוציאה התובעת.
באין מחלוקת אמיתית על חובתה של הנתבעת לשלם לתובעת את דמי ההשתתפות העצמית שבעטיים הוגשה התביעה, ברי כי אין לדחות את התביעה. חוסר תום לב מצד התובעת, ככל שקיים כזה, בהליך אחר, אינו מצדיק דחיית התביעה בהליך הנוכחי.
במסגרת ההליך הנוכחי בוודאי שלא ניתן היה לברר מדוע נדחה הכיסוי הביטוחי בהליך אחר, ושאלה זו אינה משליכה על זכותה של התובעת לקבל מהנתבעת את דמי ההשתתפות העצמית, לאחר שנתנה כיסוי ביטוחי לאירוע שהתרחש בתחום שיפוטה של הנתבעת. הנתבעת אינה חולקת על כך שהיא חליפתה של המועצה המקומית אל שאג'ור; ההיפך הוא הנכון, הנתבעת טוענת להיותה חליפתה של המועצה המקומית המשותפת "לטוב ולרע", בצד הזכות ובצד החובה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
