ת"ת 53887-02-14 שירביט חברה לביטוח בע"מ נ' אלתרזון
|
בת"ת בית משפט השלום חיפה |
53887-02-14
26.10.2014 |
|
בפני הרשם: אפרים צ'יזיק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: שירביט חברה לביטוח בע"מ |
נתבע: דוד אלתרזון |
| פסק דין | |
|
העניין שבפני, התנגדות הנתבע לביצוע תובענה על סכום קצוב.
התובענה הינה תובענה לסכום קצוב לפי סעיף 81א'1 לחוק ההוצאה לפועל, ע"ס 4,626 ₪ לתשלום דמי השתתפות עצמית, בגין תשלום נזק לצד ג' ע"י המבטחת.
במסגרת ההתנגדות טען הנתבע כי בשנת 2005 בזמן קרות אירוע תאונתי עם צד ג', היה מבוטח אצל התובעת וכאשר הוגשה תביעה כנגדו בגין הנזקים, התובעת סירבה לפצות בטענת אי כיסוי ביטוחי ורק לאחר תלאות רבות, התרצתה והסכימה התובעת לפצות את צד ג' בגין נזקיו וזאת בשנת 2008.
עוד מוסיף וטוען הנתבע כי לאחר ששולם הפיצוי על ידי התובעת לצד ג' נתבעו ממנו אף ההוצאות שנגרמו לצד ג' בגין התנהלותה של התובעת וכדי לא להכביר את ההוצאות שילם הנתבע את התשלום במידית וביקש כי התובעת תשפה אותו על הסכום המדובר וזאת בעקבות התנהלותה הרשלנית אשר גרמה להוצאות המיותרות אולם התובעת סירבה לשפות וטענה כי הסכום ששולם על ידי הנתבע יהווה את סכום ההשתתפות העצמית שהינו חייב בעקבות התאונה, ומאחר והסכים לכך ומעולם לא קיבל כל דרישה טלפונית או דרישה בכתב, ראה הנתבע את האירוע כסגור.
ולבסוף טוען הנתבע כי מדובר בתביעה שהתיישנה היות ומדובר באירוע תאונתי שהתרחש בשנת 2005 כאשר במשך כ-9 שנים לא שלחה התובעת לנתבע כל מכתב התראה בעניין או למצער פנתה אליו טלפונית בהקשר הזה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|