חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ת 39829-03-17 עירית ירושלים נ' יחיא

: | גרסת הדפסה
בת"ת
בית משפט השלום ירושלים
39829-03-17
20.10.2017
בפני הרשם:
ניר נחשון

- נגד -
המבקש::
מוסטפא יחיא
המשיבה::
עירית ירושלים
החלטה

1.לפניי בקשה  להארכת מועד להגשת התנגדות לביצוע תובענה על סכום קצוב והתנגדות לביצוע תובענה שהוגשו בלשכת ההוצאה לפועל בירושלים במסגרת תיק מס' 525703-12-16 והועברו להכרעת בית משפט השלום בירושלים.

2.עניינה של תובענה זו הינו תביעה לסכום קצוב, לפי הוראת סעיף 81א1 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, בגין חוב ארנונה, על סך 16,894 ₪, בגין תקופת חיוב מיום 01.01.2012 ועד 30.04.2013 בנוגע לנכס מס' 30955-108-000-0342 המצוי ברח' סלאח אל-דין 13 בירושלים (להלן: "הנכס").

3.בהתנגדותו לא העלה המבקש טענות הגנה לגופה של עילת התובענה ו/או לעניין הארכת המועד, אלא אך עתר למחיקת כותרתה של התביעה משזו אינה באה, לטענתו, בגדרי תביעה על סכום קצוב על פי הוראות הדין.

4.לאחר שעיינתי בבקשות ותגובת המשיבה נחה דעתי, כי דין הבקשות להידחות. ראשית ועיקר, המבקש לא התייצב לחקירתו במועד הדיון ודי בכך כדי לדחות בקשתו. שנית, המבקש לא התייחס כלל בבקשתו ואף לא העלה כל טענה ולבטח שלא סתר בראיות את העובדה, כי האזהרה נמסרה לידיו כדין ביום 09.02.2017. משכך, יש לקבוע, כי זהו המועד בו נמסר לו כתב התביעה כדין ומשחלף המועד להגשת ההתנגדות וללא מתן טעם מיוחד או טעם בכלל למחדלו מלהגיש התנגדות במועד – הרי שדין בקשתו להידחות וכאמור, די בטעמים אלה.

5.למעלה מן הצורך יוסף, כי אמנם, הכלל הוא, כי בדונו בבקשת הרשות להתגונן, בית המשפט אינו אמור לשקול את מהימנות המבקש או לקבוע ממצאים בעניין הגנתו הנטענת ואין בודקים את טיב ראיותיו של המבקש בשלב זה (ע"א 3300/04 צול ניהול פרוייקטים בע"מ נ' בנק המזרחי המאוחד בע"מ (פורסם בנבו, 09.12.2009). דא עקא, שלא זו בלבד שהמבקש לא העלה כל טענה כנגד עילת התביעה, אלא, שכאמור, המבקש נעדר מהדיון שהתקיים בעניינו וזאת ללא כל טעם מוצדק ולאחר שדיון קודם שנקבע נדחה לבקשתו.

6.כאמור, המבקש לא הכחיש כי החזיק בנכס בתקופה הרלוונטית לתובענה ולא סתר את רישומי העירייה המהווים ראיה לכאורה לאמיתות תוכנם, בהתאם לסעיף 318 לפקודת העיריות (נוסח חדש). במהלך הדיון שהתקיים בפניי הציגה המשיבה את טופס ההודעה על שינוי מחזיקים מיום 10.6.13 (ת/1) בחתימתו של המבקש ממנו עולה, כי המבקש הצהיר על עזיבת הנכס אך ביום 01.05.2013. משמע, המבקש אישר הלכה למעשה, כי עשה שימוש בנכס בכל התקופה הרלוונטית לתובענה.

7.לאור האמור, דינה של ההתנגדות להידחות. אני מורה, איפוא, על המשך ההליכים בתיק ההוצאה לפועל שמספרו 525703-12-16. המבקש יישא בהוצאות ההליך בסך 1,500 ₪.

המזכירות תדאג לשלוח העתק מההחלטה לצדדים בדואר רשום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>