חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ת 10687-01-16 שגריר מערכות בע"מ נ' גליק

: | גרסת הדפסה
ת"ת
בית משפט השלום ירושלים
10687-01-16
27.6.2016
בפני הרשם:
אופיר יחזקאל

- נגד -
תובעים:
שגריר מערכות בע"מ
נתבעים:
שמאי גליק
החלטה
 

 

בהמשך לדיון היום, החלטתי להאריך את המועד להגשת התנגדות ולקבל את ההתנגדות.

 

אשר להארכת המועד, עדות הנתבע עוררה ספק בנוגע לביצוע מסירת האזהרה לידיו, ולכן, ועל מנת שלא למנוע מהנתבע להביא את הגנתו לפני בית המשפט, יש להאריך את המועד.

 

ואשר להתנגדות גופה, התמונה שהצטיירה מקריאת ההתנגדות היא אמנם כי טענות הנתבע הן טענות שאמורות להיות מועלות, ככל שיש בהן ממש, כלפי סוכן הביטוח של הנתבע, או כלפי המבטחת, ולא כלפי התובעת.

 

עם זאת, במעמד הדיון התחדדו גם טענות הנתבע כלפי הנתבעת, אשר לדבריו, אישרה לו, בשיחת טלפון, כי קיים כיסוי לגרירה. לדברי הנתבע, אלמלא אישור זה, לא היה גורר את רכבו באמצעות התובעת וממילא לא היה נדרש לשלם עבור גרירה זו, כפי שהוא נדרש לעשות כעת במסגרת תביעה זו. הנתבע הוסיף לעניין זה, כי ביקש מהנתבעת את הקלטת השיחה האמורה, אך זו לא העבירה אותה לידיו.

 

טענות אלה, ככל שתתקבלנה, עשויות להקנות לנתבע הגנה מפני התביעה.

 

לפיכך, והואיל והכלל הוא, כי בדונו בבקשת רשות להתגונן, בית המשפט אינו נדרש לבחון את טיב ראיותיו ואת מהימנות גרסתו של המבקש, אלא עליו להניח שטענותיו – לרבות טענות בעל פה המועלות נגד מסמלך בכתב – נכונות, לבחון אם הן מהוות הגנה אפשרית, וככל שכך, ליתן לו רשות להתגונן, אני מורה על קבלת ההתנגדות.

 

לאור סכומה תידון התובענה בסדר דין מהיר ועל הצדדים לנהוג בהתאם להוראות תקנה 214ב1 לתקנות.

 

התובעת תמציא לבית המשפט ולבעלי הדין את המסמכים שיש לצרף לכתב התביעה לפי תקנות 214ג ו- 214ח לתקנות, בתוך 30 יום וכן תפרע את הפרשי האגרה אותם עליה לפרוע על פי דין.

 

היה והתובעת לא תגיש את המסמכים ולא יפרע את הפרשי האגרה בחלוף פרק הזמן שנקצב כאמור, תמחק תביעתה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>