ת"ק 8069-05-15 סולומון נ' מרציאנו
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות נתניה |
8069-05-15
28.10.2015 |
|
בפני השופט: הרווי גרובס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: יונתן קיי סולומון |
נתבע: דן מרדכי מרציאנו |
| פסק דין | |
בפני תביעה לפיצוי כספי בגין נזק שגרם לשני ז'קטים שהתובע מסר לנתבע לצורך ניקוי יבש ב-16.2.14. לטענת התובע עקב ליקוי בטיפול אצל הנתבע הז'קטים יצאו מכלל שימוש והוא זכאי לקבל שני ז'קטים חדשים.
מדובר בז'קטים יקרים מאוד, אחד של פראדה שמחירו היום 6,895 ₪ וז'קט של דולגצ'ה גבנה שמחירו 4,000 ₪. בנוסף התובע מבקש לקבל מהנתבע את הסכום ששילם בעד הניקוי 350 ₪ ואת עלות המוניות שאיתם נסע מספר פעמים לחנות של הנתבע בסך של 240 ₪.
בנוסף לכל זאת התובע עותר לפיצוי של 3,000 ₪ בגין עוגמת נפש, לכן התובע מעמיד את תביעתו בסכום כולל של 14,485 ₪.
בכתב הגנתו הנתבע טוען שמדובר בנזק מינורי ביותר, והז'קטים כלל לא יצאו משימוש. כמו כן, מציין הנתבע שהתובע שילם 35 ₪ בגין כל ז'קט עבור הניקוי.
הנתבע אינו מתחמק מאחריות לנזק שנגרם אלא דאג לגהץ מחדש את שני הז'קטים שנשארו אצלו על מנת לשפר את המצב ככל שניתן.
בעדותו בפני התובע חזר על הנאמר בכתב תביעתו, כי הוא איש הייטק והוא משתמש בז'קטים לפגישות עסקים ברמה גבוהה,. חשוב לו מאוד במסגרת עבודתו להופיע בצורה נאותה ביותר, זו הסיבה שבגללה בחר להשקיע סכומים גבוהים בעת רכישת הז'קטים.
ז'קט אחד נרכש ב-2010 וז'קט נוסף נרכש ב-2011, אין בידי התובע קבלות על התשלום אלא טען שבגין ז'קט אחד שילם 4,000 ₪ ובגין השני כ-10,000 ₪. התובע השתמש בז'קטים בסביבות 20 פעם מאז קנייתם. לטענת התובע האנשים אשר עימם בא במגע בישיבות עבודתו שמים לב להופעתו ואף עלולים להתרשם לרעה ממנו במידה ורואים כי הוא לבוש שלא ברמתם.
בעת הדיון הנתבע מסר את שני הז'קטים לידי התובע, התובע לבש אותם על מנת שבית המשפט יתרשם מהופעת התובע. התובע גם הפנה את בית המשפט למקומות ספציפיים שניתן לראות, תוך כדי בדיקה מקרוב את הנזק.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, החלטתי לקבל את התביעה באופן חלקי בלבד, ולהלן הנימוקים לכך:
1.הז'קטים ספגו פגיעות מינוריות אשר רובם תוקנו ע"י גיהוץ מחדש ע"י הנתבע. גם כאשר התובע לבש את הז'קטים בנוכחות בית המשפט, קשה היה להבחין בנזק.
2.עולה מכלל הראיות שהיה פגם בטיפול בז'קטים ועל כן על הנתבע לפצות את התובע.
3.על מנת לקבוע את סכום הפיצוי, בית המשפט לוקח בחשבון שהז'קטים היו בשימוש התובע בין 4 ל-5 שנים וגם כאשר מדובר בז'קטים יקרי ערך אין להם שימוש נצחי.
4.לאחר ששקלתי את הענין אני קובע שהפגיעה בכל ז'קט היא 10% ככה שלגבי הז'קט של דולצ'ה גבנה הפיצוי הוא 400 ₪ ולגבי הז'קט של פראדה הפיצוי הוא 689 ₪. בנוסף יש להחזיר לתובע את עלות הניקוי בסך של 70 ₪.
5.אני דוחה את כל יתר טענותיו הכספיות של התובע.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 1,159 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|