- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 7314-02-16 שטרסנר נ' טכנו - אל פתרונות הדפסה מתקדמים (1994) בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות אשקלון |
7314-02-16
6.10.2016 |
|
בפני הרשמת הבכירה: עידית כלפה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: אדוארד שטרסנר |
הנתבעת: טכנו - אל פתרונות הדפסה מתקדמים (1994) בע"מ |
| פסק-דין | |
1.תביעה קטנה לתשלום שווי מכונת הדפסה וכן הוצאות שהוציא התובע בזמן שהיתה תקולה, בהיותו בעל בית דפוס, וזאת בטענה כי חרף קיומו של שירות תיקונים עליו היה התובע מנוי אצל הנתבעת, משארעה תקלה במכונה נדחה שלא בדין ע"י הנתבעת בטענה כי הליקוי שנתגלה במכונה מוחרג מכתב השירות.
התובע טוען כי פנה שוב ושוב אל הנתבעת אשר גררה רגליים עד לתום תקופת השירות, ולבסוף לא תיקנה את המכונה, כאשר משך תקופה זו ביצע את עבודות ההדפסה הדו צדדית בדפוס אחר.
הנתבעת טוענת כי בהתאם לכתב השירות תקלות שהינן תוצאה של קצר חשמלי מוחרגות מהכיסוי ולהערכתה התקלה נבעה מקצר חשמלי כאמור. לפיכך, ועל אף הרצון הטוב להחליף את מסך המכונה, בו נחזית להיות התקלה, לא צלח הדבר והמכונה נותרה תקולה.
2.לאחר ששקלתי בטענות הצדדים ושמעתי עדותם והעדים מטעמם, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל באופן חלקי כפי שיפורט להלן.
תחילה יצוין כי באופן מתמיה איש מהצדדים לא הציג את הסכם ההתקשרות שנכרת ביניהם, והנתבעת הציגה רק הסכם שירות סטנדרטי כזה הנחתם עם כלל לקוחותיה.
בהתאם להסכם השירות שהוצג כאמור, תמורת דמי השירות מתחייבת הנתבעת לדאוג לתקינות המכונה במשך תקופת השירות, ואולם היא תהא פטורה מחובתה מקום שהנזק הינו תוצאת "כח עליון, תאונה, רשלנות, קצר חשמלי...." (סעיף 4 (א) לכתב השירות שהוצג. ההדגשה אינה במקור – ע.כ.).
דהיינו, בסיסית על הנתבעת לבצע תיקונים נדרשים במכונה, וככל שמצאה כי הנזק מוחרג מסיבה הנקובה בהסכם, עליה להציג עמדתה המקצועית בעניין על מנת שיוכל בעליה של המכונה לבחון את עמדה זו.
3.בשל העובדה כי בדיון הראשון שהתקיים בתיק הבהיר נציג הנתבעת כי הוא אינו איש טכני וכי הקביעה לפיה מדובר בקצר חשמלי נעשתה ע"י טכנאי מטעם הנתבעת אך אין בידו התיעוד הנדרש, נקבע מועד נוסף לדיון על מנת לאפשר לצדדים להסכים ביניהם על גורם בעל ידע טכני אשר יחווה דעתו בקשר למחלוקת, ולחילופין להצטייד בעמדות מקצועיות מטעמם.
אלא, שחרף הדיון הראשון שהתקיים והנלמד ממנו, לא הציגה הנתבעת תוצאות בדיקת הטכנאי שיצביעו על מקור הנזק כפי הנטען והטכנאי שבדק את המכונה אף לא התייצב למתן עדות. תחת זאת, התייצב מטעם הנתבעת מר מרקוביץ מאיר, טכנאי בכיר בנתבעת, אך מי שאישר כי כלל לא בדק את המכונה.
אף עיון בכרטיס התיקונים של המכונה אינו מלמד דבר על ממצאי הטכנאי וממצא של קצר חשמלי פשוט לא מופיע בכרטיס. זאת, חרף העובדה כי מצוין במפורש כי המכונה תקולה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
