- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 7036-09-15 פרץ נ' ארז ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות הרצליה |
7036-09-15
7.9.2016 |
|
בפני הרשם בכיר: אדי לכנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: צבי פרץ |
נתבעים: 1. עמרי ארז 2. הסעות המוביל הארצי 2007 בע"מ |
| פסק דין | |
|
בפניי תביעה קטנה על סך 4,000 ₪ בגין נזקים שהוסבו לתובע ובגין עוגמת נפש שנגרמו לו כתוצאה מהפרת חוזה שנערך ביניהם וכתוצאה מפתיחת הליכי הוצאה לפועל כנגדו.
טענות הצדדים
התובע הינו בעל עסק תיירות וטיולים בארץ. הזמין עבודה מהנתבעת שהינה חברת הסעות ליום 7-5-2015, הנתבעת לא עמדה בהתחייבותה וסירבה להכיר באחריותה עבור התקלות שקרו באמצע הטיול, התובע שילם להם ונאלץ לפצות את הלקוח בסכום כספי גם כן. ביום 29-5-2015 קיבל התובע מכתב מאת הנתבע שהוא לא השלים את החוב שלו כלפי הנתבעת, וכי לא היו תקלות אלא שנהג הנתבעת פעל לפי רצונם של חלק מהלקוחות, התובע טוען כי טענתם זו לא רלוונטית מאחר והתובע הינו מזמין העבודה והוא מקבל ההחלטות הבלעדי ולא הנוסעים. לפי ההסכם עם הנתבעת התשלום יבוצע בסוף חודש יוני, מציין שמעולם לא פנו אליו כדי להשלים את חובו טרם המכתב שהתקבל מאת הנתבע. התובע טוען כי היו לו בקשות מיוחדות, אחת מבקשות התובע שלא נענו הינו רכב גבוהה לטיול. התובע מוסיף כי מעולם לא קיבל חשבונית מקורית עבור החוב שכבר שולם מבעוד מועד, ציין את זה בתשובתו למכתב הנתבע. לבסוף נפתח תיק הוצל"פ כנגד התובע שנפתח ע"י הנתבע.
הנתבעים טוענים כי חתימת ההסכם בוצעה באפריל 2015, אשר הוסכם כי יבוצע התשלום שוטף+ 30, כלומר ב-1.6.15 היה על התובע להסדיר את תשלומו. מוסיפים הנתבעים כי לעניין אי כניסת האוטובוס לשטח הינה אלא לפי בקשת הנוסעים שנשארו באוטובוס ואשר חשו בסכנה לחייהם במידה והאוטובוס ייכנס לאזור הזה, אשר לפי בקשתם נענה הנהג. יתרה מכך נטען כי התובע הזמין אוטובוס גבוה, במעמד החתימה על החוזה הובהר לו ישנם שני סוגים של אוטובוסים, נמוך וסטנדרטי שהוא הכי גבוה שיש להם וזה מה שסופק לו. עוד, הנתבע טוען כי הוא פעל בשם החברה ששכרה את שירותיו, כמו כן הוא פעל בסבירות כלפי התובע, ותיק ההוצאה לפועל נפתח יותר מחודש מחלוף הזמן שנקבע לתשלום.
המחלוקת
השאלות המוצבות בפניי, האם מתקיים מעשה בית דין לעניין טענותיו של התובע? האם הנתבע התרשל עת פנה לתובע בדרישת תשלום? מה היא חובתו של הנתבע שהוא עורך דין כלפי אדם אחר שאינו לקוחו?
דיון והכרעה
יש להקדים ולהגיד שישנו מעשה בית דין בעניין טענותיו של התובע למעט טענותיו כלפי הנתבע, שהפר את ההסכם שנקבע בין הצדדים, אשר אדון בה בהמשך.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
