ת"ק 6477-01-13
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות טבריה |
6477-01-13
5.7.2015 |
|
בפני הרשם בכיר: מוהנד חליאלה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: איריס ליבוביץ |
נתבעים: 1. קרן מנדל 2. הראל חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
|
תביעה קטנה לפיצוי בגין נזק שנגרם לכלבה של התובעת .
בכתב התביעה נטען, כי בתאריך 7.12.12 ניתק הכבל שקשר את הכלבה , באותו זמן עברה התובעת ברכבה בנסיעה מהירה ופגעה בכלבה תוך שהיא גוררת אותה מס' מטרים במעלה הרחוב . בכתב התביעה נטען כי הנתבעת לא עצרה והמשיכה בדרכה.
הנתבעת טענה בהגנתה כי נסעה במהירות סבירה, הכלבה התפרצה לכביש בריצה אחרי חתול, הנתבעת הסיטה את הרכב אך לא הצליחה למנוע את התאונה . משראתה כי הכלבה ברחה, היא המשיכה בנסיעתה לגן הילדים. לטענת הנתבעת, תנאי הכביש אינם מאפשרים פיתוח מהירות.
במהלך הדיון הציגה התובעת צילומי רנטגן של הכלבה וכן קבלות בגין תשלום לווטרינר שניתח את הכלבה.
בעלה של התובעת העיד כי :
" העניין היה מאוד קשה ובעייתי כי במקרה הבן שלי יצא עם הכלבה וכשהוא החליף את השרשרת הכלבה ברחה ואני ואשתי יצאנו החוצה כי זה בשעה שילדים יוצאים מבית ספר וגנים הלכנו לקרוא לה ופתאום ראיתי בעיניי אוטו לבן טס בעליה למעלה ואני עומד על החומה וצועק לה סעי לאט והוא רצה לתפוס את הכלבה קראנו לכלבה .כשהיא עלתה למעלה ונתנה לה מכה ומשכה אותה קדימה איזה עשרה מטר הכלבה עפה למדרכה מימין והיא הורידה את הגז והכלבה צרחה צרחות חזקות".
הנתבעת העידה כי מדובר ברחוב שיש בו בורות ביוב ואי אפשר לנסוע מהר , הכלבה רצה אחרי חתול ללא רסן. הכלבה פגעה באוטו " עצרתי ראיתי שהיא כבר ברחה לאיזה כיוון חשבתי מה לעשות האם לקחת את הילדה ולחפש את הכלבה עם ילדה בת שנה וחצי הכלב נראה לי מפחיד ולא היה לו רצועה הוא רדף אחרי חתול".
דיון והכרעה:
לאחר שבחנתי את כתבי הטענות , המוצגים שהונחו על שולחני ועדויות הצדדים, באתי לידי מסקנה לדחות את התביעה.
השיקולים והנימוקים שהביאוני למסקנה זו יפורטו להלן באופן תמציתי כמצוות תקנה 15 ב' לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין)- תשל"ז 1976:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|