חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

קומר נ' איסתא ישראל בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות קריות
63576-06-16
21.3.2017
בפני הרשמת הבכירה :
יונת הברפלד-אברהם

- נגד -
תובעת:
חנה קומר
נתבעות:
1. איסתא ישראל בע"מ
2. השטיח המעופף בע"מ

פסק דין
 

 

 

התובעת הגישה תביעה כנגד הנתבעות ,ע"ס של 5,000 ₪ , בגין חבילת תיור שרכשה אצל הנתבעת מס' 1, לברצלונה.

 

לטענת התובעת, הזמינה את מלון "ריאלטו" , אשר אושר לה, אולם לבסוף קיבלה מלון בשם "סוויזו" שלא היה ברמה של מלון ריאלטו. התובעת טענה כי במלון סוויזו לא היה לובי וכן לא היה חדר אוכל, ולכן נאלצו, היא ונכדה, לאכול ארוחת בוקר במלון אחר. לטענת התובעת נגרמו לה ולנכדה אכזבה וצער עקב אי קבלת המלון שהוזמן ואושר.

 

יצוין כי בדין שנערך ביום 20/3/17, הסכימה הנתבעת מס' 2 כי ככל ותחויב בפסק הדין, תישא היא בתשלום ולא הנתבעת מס' 2 . הנתבעת מס' 2 גם הסכימה לותר על הוצאות, ולכן אין טעם לפרט את טענותיה של הנתבעת מס' 1, כפי שפורטו בכתב הגנתה.

 

הנתבעת מס' 2 , הפנתה, בכתב הגנתה ובדיון, לפסק הדין במקרים דומים, שם נקבע כי במקרה של רישום יתר במלון , אשר נרשם מפורשות גם בטופס ההזמנה, רשאי הספק לספק ללקוח מלון אחר, ברמת דירוג זהה ובקרבת מקום למלון שהוזמן מראש. הנתבעת מס' 2 טענה כי לא ידעה כי המלון ביצע רישום יתר וכי התובעת לא תקבל את המלון אותו הזמינה, אולם צרפה תיעוד לפיו שני המלונות ברמה זהה ובקרבת מקום. הנתבעת טענה כי התובעת ונכדה קיבלו שוברים לארוחת בוקר במלון אחר, קרוב כחמישים מטר למלון סוויזו, שהינו ברמת תיירות גבוהה יותר ממלון סוויזו, כך שארוחת הבוקר שקיבלה התובעת שודרגה למעשה.

 

יצויין כי עלות החבילה כולה, לרבות כרטיסי כדורגל, היתה כ- 10,600 ₪.

 

 

 

דיון והכרעה:

 

לאחר ששמעתי את הצדדים, מצאתי כי דין התביעה להתקבל בחלקה.

 

בפסק דין מקיף שניתן על ידי בית הדין לחוזים אחידים בירושלים, ח"א 804/07 דיזנהאוז יוניתורס נסיעות ותיירות (1979) בע"מ נגד היועמ"ש ואח' (פורסם בנבו), קבע בית המשפט, לעניין רישום יתר כי -

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>