חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ק 60962-12-14

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ירושלים
60962-12-14
14.7.2015
בפני הרשמת:
סיגל אלבו

- נגד -
תובע:
יוסף אבו קטיש
נתבע:
אחמד אבו קטיש
פסק דין

זוהי תביעה לפיצויים בגין נזקים שנגרמו לתובע לטענתו בשל רשלנות מקצועית מצד הנתבע.

טענות התובע

  1. הנתבע, שהינו עורך דין במקצועו, ייצג את התובע בהליכים בתיק 19532-06-10. במסגרת אותה תביעה, הושגה הסכמה, אשר קיבלה תוקף של פסק דין, לפיה ישלם התובע לחברת ביטוח חקלאי אגודה שיתופית מרכזית בע"מ (להלן: "חברת הביטוח"), סכום של 30,000 ₪ ב-30 תשלומים שווים ורצופים, כאשר התשלום הראשון ישולם ביום 10.4.12 (להלן: "פסק הדין בהליך הקודם").

  2. התובע מסר לידי הנתבע את התשלומים כמתחייב על מנת שיעבירם לבא כוחה של חברת הביטוח.

  3. במהלך חודש 06/14 התגלה לתובע כי חברת הביטוח הגישה נגדו בקשה לביצוע פסק דין בגין מלוא סכום החוב נשוא פסק הדין.

  4. התובע פנה לב"כ חברת הביטוח ולאחר בירור התגלה כי על חשבון החוב נשוא פסק הדין נותרה יתרה בסכום של 5,000 ₪, לאחר שחמישה תשלומים על-פי ההסדר שלא שולמו. המדובר היה בתשלומים שמועד פירעונם ביום 10.8.12; 10.12.12; 10.8.13; 10.3.14 ו-10.4.14.

  5. בעקבות זאת, פנה התובע אל הנתבע בכדי לברר מדוע לא הועברו התשלומים שבפיגור, אף כי התובע מסר לידי הנתבע את התשלומים כמתחייב, אך הנתבע התחמק ממתן תשובה ודחה את התובע בלך ושוב.

  6. התובע פנה שוב אל הנתבע ודרש השבת חמשת התשלומים שבפיגור, וכן שהנתבע יישא בתשלום ב"כ חברת הביטוח בשל הפרת ההסכם. אז התעשת הנתבע ושילם לתובע תשלום חלקי על חשבון הסכום באמצעות שתי המחאות: האחת, ע"ס 3,000 ₪ שמועד פירעונה 6.11.14, והשנייה על סך של 1,000 ₪ שמועד פירעונה 9.11.14. המחאות אלה נפרעו.

  7. התובע פנה לב"כ חברת הביטוח בבקשה להותיר את הסכם הפשרה על כנו ולהימנע מביטולו, והאחרון נתן הסכמתו, אך דרש תשלום הוצאות משפט ושכ"ט בסכום של 4,486 ₪.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>