ת"ק 60435-12-15 בן שושן נ' משטרת ישראל מרכז ארצי לפניות נהגים

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חדרה
60435-12-15
6.1.2017
בפני שופטת:
רקפת סגל מוהר

- נגד -
תובע:
ויקטור בן שושן
נתבעת:
משטרת ישראל - המרכז הארצי לפניות נהגים
פסק דין
 

 

 

בתאריך 12.9.12, בכביש 65, נרשמו לחובת התובע שני דו"חות בגין עבירות של נסיעה במהירות מופרזת, שבוצעו במקטעים שונים של הכביש על ידי רכב מ.ר. XXX שהיה באותה עת בבעלותו ובחזקתו ( דו"ח מס' XXX ודו"ח מס' XXX– להלן: "הדו"חות").

 

בעתירתו לחיוב הנתבעת בתשלום סך של 5,000 ₪ הכולל השבת 1,300 ₪ המהווים מחצית מ"דמי העיקול" שהוטלו על חשבון הבנק שלו בגין אי תשלום הקנסות נשוא הדו"חות ופיצוי בגין הוצאות ועוגמת נפש, טוען התובע להתרשלות הנתבעת בהליך גביית הקנסות.

 

לטענת התובע, לאחר שקיבל את הדו"חות הוא פנה אל הנתבעת בבקשה להסב אותם על שמו של מר יוסף מג'אדלה, מי שנהג ברכבו במועדים הרלבנטיים לביצוע עבירות המהירות (להלן: "הנהג"). ואולם, על אף שבתאריך 13.4.15 הורה ביהמ"ש (כב' השופטת כ' פאר גינת) על הסבת הדו"חות כאמור, השיבה לו הנתבעת סך של 1,323 ₪ בלבד מתוך 2,250 ₪ "דמי העיקול" שהוטל על חשבונו בגין אי תשלום דו"חות אלה. התובע דורש כי הנתבעת תשיב לו את יתרת הסכום – סך של 1,300 ₪, בתוספת ריבית והפרשי הצמדה.

 

במהלך עדותו בבית המשפט הוסיף התובע וטען כי בעקבות רישום הדו"חות הנ"ל הוא נאלץ להשתתף בקורס לנהיגה מונעת, וכדבריו:

"...ביקשתי להישפט... הלכתי לעורך דין וביקשתי לבטל את ההחלטה שלהם,

הגשתי בקשה לבית משפט שיהיה דיון ושיבטלו לי את הדו"חות. לוקח זמן.

בינתיים הודיעו לי הודעות עיקול על שני הדוחות האלה ובינתיים נרשם לי

  16 נקודות במשרד הרישוי והתחלתי לעשות נהיגה מונעת.....חוץ מכל

הריצות למשרד הרישוי וכל פעם לעשות מחדש, ואז הדיון של בית משפט.

אמנם בית המשפט הבין את המצב והחליט לבטל לי אבל כשנכנסנו לדיון

פתאום התובע אומר שדו"ח אחד מבוטל ובית משפט ביטל אותו. אז אני אומר

לו אם בית משפט ביטל דו"ח למה לא הודעתם למשרד הרישוי שיודיע לי,

שאעשה פחות נהיגה מונעת....בגלל הדו"ח הזה והשני נרשמו לי 30 נקודות

שבגללן הייתי צריך לעשות קורס נהיגה מונעת...".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>