- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 59325-03-14 חנון נ' בסון
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות |
59325-03-14
29.7.2014 |
|
בפני השופט: נמרוד אשכול |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: אילן חנון |
נתבע: עידו בסון |
| פסק דין | |
עילת התביעה:
1. התובע בעל רכב מסחרי מסוג יונדאי H1, הגיש תביעה על סך 6,734 ₪. התביעה היא בגין פגיעה בחלק האחורי של הרכב, לדבריו כתוצאה מתאונת דרכים שבמהלכה פגע בו מאחור רכב הנהוג על ידי הנתבע. לכתב התביעה צרף התובע חוות דעת שמאי על נזק בסך 4,338 ₪ וכן ירידת ערך בסך 560 ₪. כל זאת בתוספת מע"מ. כן צרף חשבונית מ-"אלעד שירותי רכב בע"מ" על תיקון מיום 17.12.13 בסך 5,178 ₪. התובע צרף לכתב התביעה מספר תמונות לתמוך בטענתו אודות הנזק שנגרם לו כתוצאה מהתאונה ואודות אחריות הנתבע לנזק זה.
2. במהלך עדותו לעניין נסיבות התאונה, ציין התובע כדלקמן:
"נסעתי בכביש אזור, בפקק, נסיעה איטית, ביונדאי H1 , הבעלים זו שרה חנון זו אשתי ואני..." (עמוד 1 שורה 17).
"נסעתי בנסיעה איטית והנתבע בא במהירות ואני 35 שנה נוהג בכביש, נתן חבטה כזו מאחור שאני לא זוכר מכה כזו, לא הייתי מעורב מעולם בתאונה כך, הרכב נזרק קדימה, נעצרנו הוא יצא ושאל האם קרה לי משהו, הרגעתי אותו כי ראיתי בחור צעיר, אמרתי לו לא קרה כלום למרות שהצוואר נפרק, כשיצאנו ראיתי שהטמבון האחורי מעוך..." (עמוד 1 שורות 9-22).
3. בעדותו הנגדית, העיד התובע כדלקמן:
"הנתבע פגע בי בחוזקה, זרק אותי קדימה ולא נסע במהירות של 5 קמ"ש, אלא 40-50 קמ"ש, אם היה ילד ברכב, הוא היה זורק אותו קדימה. אין לי תעודת רופא. לא הלכתי לא קרה לי נזק. לא היה צורך לגשת לטיפול רפואי.." (עמוד 4 שורות 3-5).
עילת ההגנה:
4. הנתבע הוא בעל רכב מסוג דייהטסו סיריון. הנתבע אינו מכחיש כי פגע מאחור ברכבו של התובע, אולם טען כי מדובר בפגיעה קלה שנבעה בין השאר מהעובדה שכל הרכבים היו מצויים בפקק ונסיעתם הייתה איטית ביותר. לטענתו, הנזק שהוא נתבע בגינו הוא נזק ישן שלא הוא גרם לו. לעמדתו, וכעולה מצילומים שצירף (בעניין זה נרשם נ/1-5), מדובר בנזק שנגרם ממוט או מוו גרירה או מהיתקלות עם עמוד אך אינו מתאים לאותה פגיעה מאחור הנטענת על ידי התובע.
"אני לא כופר באשמה, פגעתי בו, עמדנו בפקק התזוזה הייתה פחות מ-10 קמ"ש, רכבי פרטי, דייהטסו סיריון, פחות מ-10 קמ"ש. לא יכלתי לגרום לנזק שנגרם. מפנה לתמונות שצילמתי מרגע הפגיעה. יש תמונות של הרכב שלי. בקושי מס' הרכב התעקם..." (עמוד 2 שורות 2-4).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
