- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 54421-07-14 ב' נ' הכשרה חברה לביטוח בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
54421-07-14
5.6.2015 |
|
בפני השופטת: אפרת בוסני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: ע' ב' |
נתבעת: הכשרה חברה לביטוח בע"מ |
| פסק דין | |
-
עניינה של התביעה של נוגע לחישוב תגמולי ביטוח בגין נכות מתאונה של התובע, בהתאם לפוליסת ביטוח תאונות אישיות שהנתבעת הנפיקה לתובע (להלן: הפוליסה").
-
אין מחלוקת כי בעקבות תאונת עבודה מיום 5.2.13 בה נפגע התובע נקבעה לתובע על ידי הביטוח הלאומי נכות צמיתה בשיעור של 10%, בשל קרע במיניסקוס המדיאלי בברך שמאל. גדר המחלוקת בין הצדדים נוגע לאופן חישוב תגמולי הביטוח להם זכאי התובע על פי הפוליסה.
-
לטענת התובע יש לחשב את תגמולי הביטוח בהתאם לשיעור הנכות הצמיתה שנקבעה לו על ידי הביטוח הלאומי במכפלת תקרת סכום הביטוח על פי הפוליסה (בסך 203,776 ₪). כך שהוא זכאי לתשלום בסך של 20,377 ₪. (10%X203,776 ₪).
הנתבעת טוענת מנגד כי בהתאם להוראות סעיף 6.3ב(2) לפוליסה החלות על התובע, יש לחשב את תגמולי הביטוח לפי שיעור הנכות של התובע על פי תקנות הביטוח לאומי (10%) כשהוא מוכפל ביחס שבין שיעור הפיצוי הקבוע לאותו איבר בטבלת אחוזי הנכות בפוליסה לגבי "רגל" (40%) לבין שיעור הנכות המקסימלי לאותו איבר ("רגל") כפי הקבוע בתקנות המוסד לביטוח לאומי (80%). היינו- .5% (10% X80% :40%) במכפלת סכום הביטוח המקסימלי (203,776 ₪) ובסה"כ 10,189 ₪.
-
הנתבעת שילמה לתובע ביום 24.2.14 את סכום תגמולי הביטוח שאינם שנויים במחלוקת על פי חישוביה, בסך של 10,189 ₪. והתובע הגיש תביעה לתשלום יתרת תגמולי הביטוח על פי חישובו, בסך של 10,189 ₪ בצירוף הריבית המיוחדת על פי סעיף 28א לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981 וכן פיצוי נוסף עבור עוגמת נפש.
-
הנתבעת ביקשה להעביר את התביעה לבית משפט השלום. התובע התנגד, ובהיות השאלה משפטית בעיקרה, מצאתי כי גם בית משפט זה יכול ונכון להכריע בסוגיה, וכך אעשה.
דיון והכרעה
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
